Lovitură pentru Firea. Primarul Capitalei a pierdut procesul intentat lui Nicușor Dan pentru încălcarea dreptului la imagine

Lovitură pentru Firea. Primarul Capitalei a pierdut procesul intentat lui Nicușor Dan pentru încălcarea dreptului la imagine
Publicat: 16/07/2019, 12:25

,,Îmi pare rău că nu am apucat să ne judecăm pe fond în dosar. Ar fi fost o ocazie prin care bucureștenii să vadă cine minte și cine spune adevărul în chestiunile legate de București. Ar fi fost o dezbatere, în fața instanței, în locul dezbaterii publice pe realizarile fiecăruia din ultimii 3 ani, pe care bucureștenii o așteaptă”, a transmis Nicușor Dan, într-un comunicat de presă, după decizia Tribunalului București.

Tribunalul a anulat cererea de chemare în judecată a primarului Capitalei pentru neplata taxei de timbru.

„Anulează cererea de chemare în judecată formulată de reclamanta PRIMARUL GENERAL AL MUNICIPIULUI BUCUREȘTI, GABRIELA FIREA, cu sediul în București, b-dul Regina Elisabeta nr. 47, sector 5, în contradictoriu cu pârâtul DAN NICUȘOR DANIEL. Cu drept la cerere de reexaminare, ce se va introduce la Tribunalul București, în 15 zile de la comunicare. Pronunțată azi, 12 iulie 2019, prin punerea soluției la dispoziția părților prin mijlocirea grefei instanței”, se arată în minuta instanței.

,,Ce dovadă de incompetență mai mare decât să înaintezi un dosar în instanță, pe care să îl anunți public, și să nu fii in stare să plătești taxa de timbru?”, mai spune Nicușor Dan.

,,Amintesc cele 16 procese pe care le-am câștigat cu primăria în mandatul Gabrielei Firea: Curtea de Apel a anulat hotărârile de înființare a companiilor municipale; Tribunalul București a obligat RADET să îmi comunice informațiile pe care refuză să le facă publice; Curtea de Apel Bucuresti a anulat PUD pentru complex imobiliar pe spațiul verde în Kiseleff 45; Curtea de Apel Bucuresti a anulat autorizație de desființare pentru imobilele din Christian Tell; Curtea de Apel Bucuresti a anulat autorizația de construire str. Dionisie Lupu”, mai precizează Nicușor Dan.

Decizia instanței vine după ce Gabriela Firea a anunțat, pe 11 mai, că a depus la instanță două cereri de chemare în judecată împotriva consilierului Roxana Wring și a lui Nicușor Dan, deoarece aceștia ar fi lansat pe Facebook afirmații false despre ea, dar și despre Primărie, daunele cerute fiind de 100.000 euro, precum și scuze transmise prin presă. Primarul Capitalei are 15 zile la dispoziție pentru a ataca decizia Tribunalului.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase