Ludovic Orban acuză PSD de fake news și manipulare pe „casca” lui Klaus Iohannis: E stilul PSD

Redactor:
Politic
Ludovic Orban acuză PSD de fake news și manipulare pe „casca” lui Klaus Iohannis: E stilul PSD
Premierul Ludovic Orban a afirmat, miercuri, după ce Gabriela Firea l-a acuzat pe Klaus Iohannis că a purtat o cască în timpul unei conferințe de presă, că PSD face o campanie bazată pe fake-news și manipulare, fiind vizibil faptul că șeful statului nu purta cască.

„Îmi pare rău că se continuă mizeriile. Am văzut fotografia aia cu casca. Președintele a stat în fața jurnaliștilor, a stat după de vorbă cu ei, oricine putea să vadă. Nici vorbă de existența a unei căști. Dar ăsta e stilul cu care comunică PSD-ul. Că Iohannis taie pensiile, în 2014 au mințit așa, acum la fel spun. PSD răspândește această minciună. Că închidem spitale. Au pus chiar și o listă cu spitalele pe care le închidem pe pagina lor de Facebook. Au și sponsorizat. În condițiile în care în programul nostru de guvernare nu scrie nimic de spitale. Ăsta e stilul mincinos și lipsit de responsabilitate în care face PSD campanie. Din punctul nostru de vedere nu avem ce să vorbim cu ei”, a spus Ludovic Orban, la Digi24.

Premierul a adăugat că „se poate observa diferența” dintre Klaus Iohannis li Viorica Dăncilă.

„Se vede diferența. Am spus foarte limpede, românii își pot forma opinia despre candidați, pentru că sunt candidați foarte bine cunoscuți. Ca atare, președintele este deschis la orice fel de dialog și toată campania a fost înconjurat de oameni, a comunicat cu cetățenii și nu cred că are nevoie să în stilul de campanie pe care îl face PSD-ul, bazat pe fake-news, pe manipulări sau minciuni gogonate. El este deschis dialogului cu cetățenii, a anunțat inclusiv o dezbatere cu ziariști și analiști”, a subliniat Orban.

Primarul general Gabriela Firea a fost ironică, miercuri seara, la adresa lui Klaus Iohannis, care a fost întrebat, în timpul conferinței de presă, dacă are cască și i se suflă răspunsurile. „Este nu numai foarte curajos (…) , ci și foarte spontan”, scrie Firea, pe Facebook.

„Președintele-candidat Iohannis este nu numai foarte curajos, foarte deschis dialogului, dezbaterilor, foarte informat și sigur pe el, ci și foarte spontan! O dovedește cu prisosință casca din ureche folosită la conferința de presă! Doamne, așa ceva!!?? Ghinion!!”, scrie Gabriela Firea pe pagina sa de Facebook.
Președintele Klaus Iohannis i-a întrebat, miercuri, pe jurnaliștii prezenți la conferința de presă de la PNL, dacă îl bănuiesc „câteodată că fără copiuțe nu merge”, fiind întrebat dacă are cască și dacă îi suflă cineva răspunsurile.

„Mă bănuiți câteodată că fără copiuță nu merge? Nu, nu cred că mă bănuiți de așa ceva. Doamne ferește”, le-a spus Klaus Iohannis.

Șeful statului le-a demonstrat jurnaliștilor că nu are căști în urechi și a făcut un gest dorind să indice că toate răspunsurile sale sunt ale sale, nu ale consilierilor.

Inchide