Ludovic Orban anunță programul de guvernare și lista miniștrilor. Premierul-desemnat a descoperit „situația penibilă” în care se întoarce la Palatul Victoria

Redactor:
Gilda Popa
Ludovic Orban anunță programul de guvernare și lista miniștrilor. Premierul-desemnat a descoperit „situația penibilă” în care se întoarce la Palatul Victoria

Preşedintele Partidului Naţional Liberal (PNL), Ludovic Orban, a afirmat, duminică seara, că în cursul zilei de luni va anunţa lista miniştrilor noului cabinet şi va face public noul program de guvernare reactualizat. Orban a vorbit și despre variantele în care ar putea redeveni șeful guvernului. 

El a declarat, într-o emisiune la postul de televiziune B1, că atât componenţa viitorului guvern, cât şi programul de guvernare vor fi discutate în şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL.

„Vom avea reuniunea Biroului Politic Naţional al PNL la care vom supune dezbaterii lista miniştrilor şi programul de guvernare reactualizat”, a afirmat Orban.

Întrebat dacă se schimbă vreun ministru, premierul desemnat a răspuns: „Nu, din punctul meu de vedere. Sigur că vom avea reuniunea Biroului Politic al PNL, la care vom supune dezbaterii și votului lista miniștrilor și programul de guvernare reactualizat. În ceea ce mă privește, sunt mulțumit de activitatea miniștrilor”.

Variantele în care Orban se întoarce rapid la Palatul Victoria: O să se ajungă într-o situaţie absolut penibilă

Premierul demis-desemnat nu a exclus scenariul în care să se întoarcă rapid la Palatul Victoria. Dar nu cu voturile PNL.  „Parlamentarii liberali vor participa la audierile din comisii şi la votul din plen pentru asigurarea cvorumului şi nu vor vota. Important e cvorumul. Noi putem merge să votăm „împotrivă”. S-a văzut foarte clar că parlamentarii PNL sunt de încredere. E preferabil să stăm în bănci, dar asta înseamnă că nu e vot „pentru”. Obiectivul nostru reprezintă buna guvernare a României. Buna guvernare a României, din punctul nostru de vedere, nu se poate asigura cu actualul Parlament. Actualul Parlament este, practic, Parlamentul ales în decembrie 2016 şi este într-o totală contradicţie cu opţiunile, aşteptările, dorinţele cetăţenilor români”, a subliniat Orban.

În aceste condiții, singurul partid care îl poate face din nou premier, este, paradoxal, PSD.

„Au două variante: anticipate sau să învestească guvernul. Vă daţi seama ce ar fi în condiţiile în care noi şi, eventual, alţi parteneri nu votăm învestirea guvernului nostru, iar guvernul să fie învestit la voturile PSD? Se ajunge la o situaţie absolut ridicolă pentru ei. Adică ei nu vor mai putea să facă opoziţie. (…) Cum o să sune asta: voi aţi dat guvernul jos şi acum îl reînvestiţi? O să se ajungă într-o situaţie absolut penibilă”, a afirmat Orban.

PSD contestă desemnarea lui Orban la Curtea Constituțională

Până să ajungă să voteze sau să respingă un nou guvern liberal, PSD încearcă să blocheze desemnarea lui Ludovic Orban ca propunere de premier. „Sesizarea la Curtea Constituțională va fi depusă cu certitudine mâine. Un singur lucru o să invoc astăzi (duminică, n.red.)din această sesizare. Domnul Orban este primul ministru desemnat din nou, el fiind primul-ministru interimar sau demis. Vă rog frumos să-mi spuneți și mie ce parlamentar sau ce forță politică a anunțat că va vota cu domnul Orban în Parlament. E o mascaradă. În aceeași ședință l-au propus prim-ministru și în aceeași ședință au hotărât, prin vot politic, că n-o să-l voteze” a afirmat președintele-interimar al PSD, Marcel Ciolacu, duminică, la Parlament.

Vedeta TVR, în lacrimi! Fiul său S-A SINUCIS chiar de ziua ei. E ştirea care...
FOTO. Cele mai fierbinţi imagini cu Andra! Lipsită de inhibiţii, ea şi-a lăsat formele la...
E o bruneta superba! Maria este cea mai sexy fiica de fotbalist roman. Wow, cum...
Klaus Iohannis A SEMNAT. Moment istoric pentru România
FOTO. Cele mai fierbinţi imagini cu Andra! Lipsită de inhibiţii, ea şi-a lăsat formele la...
Avertisment de la ANM! VREMEA se schimbă radical! Unde se anunță ploi însemnate cantitativ
Demisie în Cehia pe fondul creşterii cazurilor de coronavirus. „Este obosit, dezgustat de politică şi...
Vedeta TVR, în lacrimi! Fiul său S-A SINUCIS chiar de ziua ei. E ştirea care...
Rochița prea scurtă i-a jucat feste! E incredibil ce a pățit prezentatoarea TV în mijlocul...
Incredibil! Țara în care șef de stat este un MORT, dar nu asta este cel...
Simona Halep a dat LOVITURA! Vestea cea mare a venit în urmă cu scurt timp....
PRĂPĂD în România. Culturile agricole sunt DISTRUSE. Premoniții sumbre…
Nelu Tătaru anunţă când vom scăpa de coronavirus
Alimentul care îți otrăvește ficatul. TOP 15 mâncăruri de evitat dacă ai ficatul gras
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
Este oficial: Românii pot lua 50.000 de euro gratis de la stat pentru a-şi deschide...
Inchide