Ludovic Orban, apel pentru soluționarea crizei politice și guvernamentale: ”Nu ne permitem să ne jucăm cu soarta României”

Ludovic Orban, apel pentru soluționarea crizei politice și guvernamentale: ”Nu ne permitem să ne jucăm cu soarta României”
Publicat: 21/09/2021, 21:38

Ludovic Orban a anunțat că peste 70 de liberali, printre care parlamentari, aleși locali și eurodeputați, au lansat astăzi un apel pentru soluționarea crizei politice și guvernamentale.

„Joaca de-a politica trebuie să se termine! Am lansat astăzi, alături de peste 70 de colegi liberali, parlamentari, aleși locali, europarlamentari, „Apelul pentru soluționarea crizei politice și guvernamentale”.

Poziția noastră categorică este că singura coaliție decentă, onorabilă, care poate să asigure o guvernare în beneficiul României este coaliția care s-a format după alegerile parlamentare. O coaliție între PNL, USR-PLUS și UDMR, cu sprijinul grupului minorităților naționale. Fără majoritate parlamentară nu putem adopta nicio lege, nu putem implementa nicio reformă și nu avem capacitate de a conferi stabilitate și sustenabilitate politicilor publice de la nivel guvernamental”, spune Orban.

„Nu ne permitem să ne jucăm cu soarta României”

„La ora actuală, pentru noi este vital ca într-un termen cât mai scurt, prin participarea tuturor actorilor politici și instituționali să se ajungă la o situație clară de a pune capăt crizei. Cine seamănă vânt, culege furtună. Cine poartă răspunderi pentru grava criză în care a fost aruncată România, trebuie să-și asume răspunderile și să acționeze în consecință”.

Ludovic Orban spune că este convisn că „PNL are deplina capacitate de a pune punct acestei crize, de a reconstrui coaliția”.

„În ceea ce ne privește pe noi, liberalii adevărați, care am muncit în toate campaniile PNL, am construit timp de patru ani de zile un partid serios, responsabil, care atunci când ajunge la guvernare să aibă capacitatea să guverneze România în beneficiul românilor. Suntem la dispoziția românilor și, după 25 Septembrie, am convingerea că PNL are deplina capacitate de a pune punct acestei crize, de a reconstrui coaliția, de a recâștiga încrederea cetățenilor în guvern și de a asigura o guvernare performantă pentru dezvoltarea și modernizarea României”, a mai spus președintele PNL.

Documentul poate fi consultat AICI.