VIDEO | Ludovic Orban: ”Cei de la USR PLUS s-au obişnuit foarte mult în opoziţie”

Publicat: 23/08/2021, 20:16
Actualizat: 23/08/2021, 22:14

Liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat luni, la B1TV, că „viața într-o coaliție nu este una tocmai simplă”, afirmând că o parte din colegii de la USR PLUS „se comportă ca și cum ar fi în opoziție”. Orban recunoaște că deși „coaliția nu este una foarte omogenă”, el mizează pe găsirea unei căi de dialog , pentru ca guvernarea să nu sufere din acest punct de vedere.

„Eu am experienţa convieţuirii în coaliţii (…), sunt un om (…) loial angajamentelor pe care şi le-a luat. Viaţa într-o coaliţie nu este o viaţă simplă, armonizarea punctelor de vedere este o activitate de zi cu zi, cu atât mai mult cu cât, să fim cinstiţi, coaliţia nu este o coaliţie foarte omogenă din punct de vedere (…) programatic, din punct de vedere al felului de a fi. Iar cei de la USR, de exemplu, s-au obişnuit foarte mult în opoziţie. Și unii dintre colegii noştri, de multe ori se comportă ca şi cum ar fi în opoziţie. Şi cu UDMR-ul este o relaţie pe care trebuie să o armonizăm”, a spus Orban.

Ludovic Orban a adăugat că important este să se găsească o cale de dialog pentru ca guvernarea să nu sufere din cauza neînțelegerilor din coaliție

 „Totuși, este foarte important să se găsească o cale de dialog, să se caute acele puncte comune ale deciziilor, ca ele să poată fi susținute de toți membrii coaliției de guvernare”, a mai spus Orban.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase