Ludovic Orban explică de ce a eșuat moțiunea: Foarte mulți parlamentari nu au avut curajul să iasă din bănci / Despre relația cu Rareș Bogdan: Dezmint orice speculație

Ludovic Orban explică de ce a eșuat moțiunea: Foarte mulți parlamentari nu au avut curajul să iasă din bănci / Despre relația cu Rareș Bogdan: Dezmint orice speculație
Publicat: 19/06/2019, 22:48

„Nu ne-a părăsit nimeni. Am avut înțelegeri cu foarte mulți parlamentari. Noi am tratat cu maximă seriozitate această moțiune. Am obținut cel mai mare scor și am fi obținut un scor mult mai mare în primul rând dacă era o prezență mai mare la vot. Am mai avut absențe, nu noi, liberalii au fost toți prezenți, dar au mai fost absenți, inclusiv dintre independenți, cei care erau apropiați de noi. Foarte mulți parlamentari cu care am discutat individual și au exprimat intenția de participa la vot și de a își exprima opinia nu au avut curajul să iasă din bănci. A fost decizia și la PSD și la ALDE să îi țină în bănci. I-au amenințat cu excluderea și au fost și pretatări ciudate acolo”, a afirmat Ludovic Orban, miercuri, la Digi 24, întrebat cine a părăsit PNL la votul moțiunii de cenzură.

Liderul PNL a adăugat că de la ALDE au fost numiți câțiva oameni în funcții de secretar de stat ceea ce ar putea să fi dus la neparticiparea parlamentarilor la vot.

„De exemplu la ALDE au mai primit niște secretari de stat, mai ales pentru reprezentanți din niște județe unde erau semne de întrebare. După alegerile europarlamentare, baza partidului a venit și a cerut ieșirea de la guvernare, pentru că ei dacă rămân la guvernare, legați cu lanțuri de PSD, vor dispărea de pe scena politică. Mizam pe voturi între 208 și 210 eram în funcție de prezența stabilită. A fost un lucru ciudat. 212 și-au anunțat prezența la vot, din 212 oameni au votat efectiv numai 210, adică s-au regăsit bilele în urnă, iar din 210 voturi au votat pentru doar 200. Adică e o ciudățenia. Noi am luat decizia să votăm la vedere”, a completat Orban.

Președintele liberal a mai spus că în sesiunea parlamentară din toamnă PNL va mai depune o moțiune de cenzură.

Camera Deputaților și Senatul au respins, marți, în plenul reunit, moțiunea de cenzură depusă de partidele de opoziție pentru demiterea Guvernului Dăncilă. Din numărul total de parlamentari care este 465, au fost prezenți 350. Au fost exprimate 210 voturi dintre care voturi pentru 200, voturi contra 7, abțineri 3.

Ca să fi trecut moțiunea erau necesare 233 de voturi. Aceasta este a treia moțiune de cenzură a opoziției pentru demitrea Cabinetului Dăncilă respinsă de Parlament.

Despre relația cu Rareș Bogdan: Dezmint orice speculație. E o relație de prietenie, de consultare permanentă

Ludovic Orban a declarat că între el și Rareș Bogdan este o relație de prietenie și o consultare permanentă, iar cei care „încearcă să bage bățul prin gard” nu au dreptate. Reacția vine după ce Bogdan s-a arătat nemulțumit că nu a fost invitat la Cotroceni, la semnarea acordului politic național.

„E depășit demult episodul acesta. Eu comunic zilnic cu prietenul meu Rareș Bogdan. Se simte o oarecare nemulțumire, apoi revine (asupra declarației sale – n.r.). Formatul a fost să meargă președintele plus alți șase reprezentanți. Eu am vrut să participe persoanele cel mai implicate în pact. Eu am ales trei reprezentanți de la Cameră și trei de la Senat. De ce au fost mai mulți? Pentru că alte partide au venit cu mai mulți oameni și prin urmare am mai chemat oameni”, a afirmat Ludovic Orban, miercuri seară, la Digi 24.

Președintele PNL a mai spus că reacția lui Rareș Bogdan a fost una la cald și s-a simțit o oarecare nemulțumire referitor la subiect. Orban a adăugat că nici nu știa dacă Bogdan este sau nu în țară.

„Vreau să dezmint orice speculație. E o relație de prietenie, de camaraderie, de consultare permanentă și nu cred că cei care încearcă să bage bățul în gard au dreptate. Părerea mea e că a fost o reacție la cald. Ar fi vrut să vină la Cotroceni și ar fi vrut să vină. S-a simțit o oarecare nemulțumire. Era o întâlnire la San Sebastian și eu nici nu știam dacă Rareș Bogan era în țară sau nu. Dar nici vorbă de o răcire a relației. Dimpotrivă. Rareș Bogdan și cu mine am fost ca doi oameni care aveau dinainte o relație de prietenie și am luptat umăr la umăr în această campanie”, a conchis Orban.

După ce partidele de opoziție au fost prezente joia trecută la Cotroceni pentru a semna cu președintele Klaus Iohannis acordul politic național pentru consolidarea parcursului european al României. Rareș Bogdan s-a arătat nemulțumit de faptul că nu a fost invitat la eveniment.

„Nu am fost la Cotroceni. Nu am fost, pentru că nu am fost invitat de liderul partidului. Au fost alții acolo. Nu știu dacă mă place sau nu, a considerat că trebuie să fie alții acolo. Eu am fost bun în campanie, asta e. Eu îmi știu locul. Eu și Robert Sighiartău și Alina Gorghiu am lipsit, au fost oameni foarte buni la Cotroceni”, a declarat Rareș Bogdan, la România Tv.

Foto: Hepta

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Milioane de români rămân fără pensii, în prag de Paşte! Veste teribilă pentru pensionari
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Au păcălit poporul cu televizorul! Ce înseamnă, de fapt, cifrele scrise de Sorin în baracă,...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
Experiment: un tânăr a devenit om al străzii pentru a demonstra că poate ajunge milionar...
A murit de 8 ori! Bărbatul care i-a șocat pe medici!
Gestul controversat făcut de judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu în fața jurnaliștilor. Ancuța Ioana...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Compania coreeană Hanwha vrea să înfiinţeze în România un hub industrial pentru Europa
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
DECIZIE FINALĂ pentru milioane de șoferi din ROMÂNIA. Tocmai s-a stabilit că este obligatoriu
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc...
Când cresc salariile în România! Breaking news
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
A fost făcută prima radiografie din lume cu un singur atom