Ludovic Orban întâlnire UDMR susținere moțiune cenzură

Redactor:
Diana Grigore
Ludovic Orban întâlnire UDMR susținere moțiune cenzură
Ludovic Orban întâlnire UDMR susținere moțiune cenzură

„Întâlnirea de marți dimineață nu a avut loc la Palatul Parlament. A rămas ca președintele UDMR, Kelemen Hunor, să anunțe miercuri decizia cu privire la moțiunea de cenzură, dacă o vor susține sau nu”, au precizat surse politice pentru MEDIAFAX.

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat încă de luni că, după ședința comună a grupurilor reunite de miercuri, parlamentarii Uniunii vor lua o decizie în privința unei eventuale susțineri privind moțiunea de cenzură depusă de PNL, USR și PMP.

„Miercuri dimineață la ora 9:00 vom avea ședința comună a grupurilor reunite, acolo vom lua o decizie formală legată de moțiunea de cenzură, până atunci vom discuta cu colegii noștri. Vom vedea ce se va întâmpla, dar decizia o vom lua miercuri dimineață”, a declarat președintele UDMR, Helemen Hunor.

Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaților și Senatului au decis, joi, ca prezentarea moțiunii de cenzură împotriva Guvernului, depusă de PNL, să fie prezentată luni, de la ora 16:00, urmând ca dezbaterea și votul să fie date miercuri, începând cu ora 14:00.

Liberalii au depus, miercuri, moțiunea de cenzură, intitulată „Demiterea Guvernului Dragnea-Dăncilă, o urgență națională!”, în timpul protestelor din Parlament. PNL critică Exectivul pentru rata record a inflației, de 5.4%, creșterea ROBOR și tentativă de subordonare politică a magistraților.

Inchide