Ludovic Orban își anunță „candidatura fermă” la șefia PNL

Ludovic Orban își anunță „candidatura fermă la șefia PNL
Publicat: 13/02/2017, 14:18

„Am așteptat această reuniune a Biroului Politic al PNL care dă startul alegerilor interne în partid pentru a-mi anunța candidatura fermă la președinția Partidului Național Liberal. Perioada care începe în viața PNL va fi decisivă pentru evoluția ulterioară a noastră. Mi-am depus candidatura la funcția de președinte al Partidului Național Liberal pentru a oferi partidului din care fac parte caracter și identitate, forță și credibilitate. Ca președinte al PNL vreau să fiu garantul unității, coeziunii interne, iar scopul meu principal este să transform în bine PNL, astfel încât să putem să câștigăm toate competițiile electorale în fața PSD”, a spus Ludovic Orban.

Acesta a adăugat că își dorește ca PNL să devină principala forță politică a țării, în care să se regăsească oamenii civilizați, dinamici și cinstiți: „Vreau ca PNL să devină forța politică dominantă în societatea românească, să reprezinte România dinamică, civilizată, a oamenilor care trăiesc cinstit pe propriile picioare din munca lor, din afacerile lor, pe proprietatea lor, din competențele și talentele pe care le au”.

În România se ridică în aceste zile o generație mult mai strictă, care vrea schimbarea clasei politice și își dorește ca guvernanții să-i reprezinte interesele și aspirațiile, iar PNL ar putea fi acea forță politică gata să-i coaguleze în jurul ei pe tinerii mult mai vigilenți ai acestei perioade.

„Vreau ca PNL să reacționeze la tot ceea ce se întâmplă astăzi în România, în care se ridică o generație exigentă, care nu mai așteaptă ca politica să se deruleze așa cum s-a derulat până acum. Crezul meu este că politica este ceva profund moral, oamenii politici trebuie să fie cinstiți, onești, corecți, sinceri față de cetățeni, trebuie să-și dedice activitatea reprezentării intereselor, obiectivelor și aspirațiilor oamenilor care le încredințează puterea”, a mai argumentat Orban.

Întrebat de jurnaliști despre dosarul în care este acuzat că ar fi cerut bani unui om de afaceri în timpul campaniei electorale pentru alegerile locale, în care a fost achitat recent, Ludovic Orban a răspuns că, indiferent dacă decizia nu este definitivă, nu îi este frică de absolut nimic.

„Nu am absolut niciun fel de temere, atunci când mi s-a făcut o nedreptate strigătoare la cer și mi s-a deschis acest dosar penal când eram înscris cu șanse mari în cursa pentru Primăria Capitalei, am făcut un pas înapoi, am făcut un scrificiu personal, deși sunt un om a cărei carieră a prezentat model de cinste, de corectitudine și de onestitate. Nu am candidat nici la Parlament și am așteptat să se pronunțe instanța pe fond. Odată ce s-a pronunțat instanța pe fond, nu am absolut niciun fel de motiv să-mi imaginez că s-ar putea întâmpla altceva”, a comentat fostul lider PNL, acum aspirant la fotoliul de președinte al partidului. Acesta a vorbit și despre cum va arăta în viitor relația dintre liberali și președintele Iohannis, arătând că „va trebui să existe un parteneriat onest, transparent, cinstit, care să ajute România să meargă înainte”.

Referitor la cele două„tabere” despre care se vorbește în PNL, cea a vechilor democrat-liberali și cea a foștilor liberali, fostul candidat la Primăria Capitalei arată că pentru el nu este valabilă niciun el de discriminare între membrii de partid, pentru că „nu fac parte din nicio cooperativă, din nicio facțiune, din nicio gașcă, nu. Eu fac parte dintr-o echipă, iar echipa mea este întregul PNL. Închei prin a spune că PNL trebuie să trăiască pe propriile picioare, trebuie să ia deciziile în conformitate cu așteptările din societate și cu voința exprimată de membrii PNL de la baza partidului”

Ludovic Orban a afirmat că vrea cât mai multă democrație în PNL, ca membri de la baza partidului să fie lăsați să își exprime voința în mod liber, conducerile locale să fie alese în adunări generale ale organizațiilor locale, nu pe sistem de delegați, conducerea județeană să fie aleasă în conferința județeană, iar conducerea națională să fie aleasă de Convenția Națională sau de fiecare membru al PNL, care îndeplinește criteriile statutare.
„(Propunerea mea este-n.r.) să aibă dreptul să își aleagă toți membri președintele partidului”, a mai spus Orban.
Orban a respins ideea potrivit căruia propunerea este similară manierei în care președintele PSD, Liviu Dragnea a fost ales de social-democrați, oferind ca exemplu alegerile interne din Franța.
„Nu cum s-a întâmplat la PSD, uitați-vă în Franța”, a spus Orban.
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Prognoză ciudată emisă de Accuweather pentru România. Se anunță vremuri tulburi
FOTO. Manechinul a simțit că trebuie să atragă atenția între burlacii milionari de la Miami...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Cine este Kostas Passaris, sau „Fiara din Balcani”, deținutul atât de periculos, încât trebuie mutat...
A apărut pe un „tanc” în inima Capitalei! Apariție inedită a lui David Popovici
Absolut ȘOCANT! Ce au arătat ultimele analize în cazul Gabrielei, fetița de 4 ani moartă...
Tradiţia care se respectă cu stricteţe în a doua zi de Paşte într-un sat din...
Se spală rufe azi și în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Cine este românul care și-a pierdut viața în noaptea de Înviere, în Italia. Mașina tânărului...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacia Duster 2024: „Poate chiar e o problemă că arată atât de futurist”
Omagiu adus lui Bernard Hill de membrii distribuţiei "Stăpânul Inelelor"
VINDECĂTOR sau ȘARLATAN? Călugărul care a avut LUMEA la picioare
DOAMNA lumii filmului a murit după Paște: Cea mai mare care a trăit vreodată
Marele secret al checului. Ingredientul care schimbă tot
Zodiile care vor pierde o persoană dragă până la finalul primăverii. Ce anunță astrele pentru...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Maria Cârneci, destăinuiri emoționante despre pierderea soțului ei. Artista încă nu și-a găsit liniștea fără...
”Transformă asta într-un circ, într-o mizerabilă sfâșiere” Andrei Păunescu, în război cu sora vitregă pentru...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
(P) Importanța Pavelelor de Cauciuc: O Alegere Durabilă și Versatilă pentru Diverse Aplicații