Ludovic Orban: PNL face un sacrificiu și renunță la voința de a avea candidat propriu la Primăria Capitalei

Ludovic Orban: PNL face un sacrificiu și renunță la voința de a avea candidat propriu la Primăria Capitalei
Ludovic Orban, presedintele Partidului National Liberal (PNL) / Sursa: ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO
Publicat: 27/02/2020, 12:40
Actualizat: 27/02/2020, 12:43

Ludovic Orban a explicat că PNL face un sacrificiu și trece pentru dorința de a avea candidat propriu la Primăria Capitalei, însă are încredere că Nicușor Dan va toate datele necesare ca să asigure „o guvernare locală performantă”.

„Nu am avut nicio negociere de natură politică cu Nicușor Dan. Singurele discuții sunt cele legate de problemele Bucureștiului și de soluțiile sale pentru rezolvarea acestor probleme. PNL face un sacrificiu că renunță la voința de a avea un candidat propriu și ia decizia de a susține un candidat care nu este membru al PNL”, a declarat Ludovic Orban, într-o conferință de presă susținută joi la sediul partidului.

Liderul liberalilor a mai spus că a trecut peste „egoismul firesc” și are încredere totală că Nicușor Dan va rezolva problemele Bucureștiului.

„Trecând peste egoismul firesc, am încrederere deplină și are cu adevărat toate datele necesare pentru a asigura o guvernare locală perfomantă care să vină în întâmpinarea problemelor cetățenilor”, a mai precizat Orban.

El a adăugat că nu i-a solicitat lui Nicușor Dan să intre în PNL.

Nicușor Dan: Este un gest de mare responsabilitate politică

„Mulțumesc președintelui PNL, Ludovic Orban, pentru susținerea candidaturii mele la Primăria Capitalei. Este un gest de mare responsabilitate politică, în condițiile în care PNL-ul are în interiorul său persoane foarte competente pentru această poziție. Prin acest gest de responsabilitate, dorința bucureștenilor de a avea un candidat unic al Opoziției împotriva administrației Firea – PSD este foarte aproape de a fi realizată.
Vreau să asigur mediul de afaceri că va avea în mine un partener de bază. Orașul are nevoie de dezvoltare, iar sectorul privat este motorul dezvoltării. Vom simplifica interacțiunea cu autoritatea, vom emite toate autorizațiile în termenul legal. Vom fi o interfață între mediul de afaceri local și sistemul local de învățământ. Vom avea o politică corectă și predictibilă de achiziții publice. Vom ajuta financiar și logistic start-up-urile în tehnologie, industrii creative și cercetare. Vom construi, în parteneriat public-privat, centre de conferințe care să pună Bucureștiul pe harta globală de business”, este declarația lui Nicușor Dan.