Lui Traian Băsescu i s-a tăiat microfonul în plenul Parlamentului European. Declarațiile fostului președinte au stârnit aplauzele colegilor

Publicat: 06/10/2022, 15:07

Fostul președinte al României, europarlamentarul PMP Traian Băsescu, a fost întrerupt, joi, din intervenția în cadrul dezbaterii din plenul Parlamentului European, când își reitera poziția privind pericolul pe care îl reprezintă Rusia în Europa. Șeful de ședință i-a tăiat microfonul atunci când eurodeputatul menționa nume de foști șefi de guverne europene care îl susțin pe liderul de la Kremlin.

Fostul președinte Traian Băsescu a ajuns la pupitru ca să își prezinte punctul de vedere privind evoluția agresiunii militare a Rusiei în Ucraina, pentru care a primit un termen de un minut și jumătate.

Actualul europarlamentar PMP nu a apucat să-și termine discursul – pe când rostea nume de foști șefi de guvern, din Germania, Italia și Finlanda, care, a spus el, îl susțin pe Vladimir Putin – pentru că șeful de ședință i-a tăiat microfonul, dat fiind că depășise timpul alocat, după cum a relatat Digi24.

Intervenția lui Traian Băsescu

„Avem o altă mare problemă, problema consolidării lui Putin de către demnitari ai Uniunii Europene. Și aici o să enumăr câțiva premieri ai Uniunii Europene care s-au pus în slujba lui Putin după terminarea mandatelor: Schroder e pe buzele tuturor, Matteo Renzi, fost premier italian, angajat la firmă rusească, Christian Kern, fost cancelar austriac, Francois Fillon, fost premier al Franței, Esko Aho, fost premier finlandez, Paavo Lipponen, fost premier finlandez, Karin Kneissl, fost ministru de externe austriac, Hans Schelling, fost ministru de finanțe austriac, și sigur nu putea să lipsească Dominique Strauss Kahn. Cu astfel de oameni în jurul său și în vârful…”, declara fostul președinte român, moment în care a fost atenționat de Rainer Wieland, europarlamentar, șeful de ședință, că a depășit timpul care i-a fost alocat.

„Mulțumesc mult, dragă coleg Băsescu. Mulțumesc. Colegul! Colegul! Coleg Traian, păstrați ordinea!”, a spus șefulde ședință, dar Traian Băsescu încă vorbea, iar întreaga situație a stârnit aplauze printre colegii din plen.

În urma dezbaterii din plen, într-o rezoluție adoptată joi, eurodeputații afirmă că rezultatele așa-ziselor referendumuri, desfășurate sub amenințarea armelor, pentru a anexa regiunile Donețk, Kherson, Luhansk și Zaporizhzhia sunt „nule și neavenite” și solicită statelor membre să adopte sancțiuni suplimentare severe.

„Amenințările recente ale Rusiei de a utiliza arme nucleare sunt iresponsabile și periculoase, avertizează eurodeputații. Aceștia solicită statelor membre și partenerilor internaționali să pregătească un răspuns rapid și decisiv în cazul în care Rusia lansează un atac nuclear asupra Ucrainei”, se arată într-un comunicat al Parlamentului European.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Marilu Dobrescu și Iustin s-au despărțit! Motivul terifiant din spatele separării: „Am început să am...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Prețul petrolului și al aurului a crescut după loviturile asupra Iranului