LIVE TEXT | Război în Ucraina, ziua 225: Forțele ruse lansează un nou atac aerian la Zaporojie

LIVE TEXT | Război în Ucraina, ziua 225: Forțele ruse lansează un nou atac aerian la Zaporojie
Sursa foto: Twitter
Publicat: 06/10/2022, 10:00
Actualizat: 06/10/2022, 12:53

Războiul din Ucraina a ajuns joi în ziua cu numărul 225, iar GÂNDUL vă prezintă cele mai importante evenimente din conflictul din țara vecină.

Forțele ruse au lansat joi mai multe rachete asupra orașului Zaporojie, din sudul Ucrainei, a anunțat Oleksandr Starukh, șeful administrației militare regionale, într-o postare pe Telegram.

„Forțele de ocupație au lansat rachete, vizând infrastructura. Verificăm în acest moment amploarea distrugerilor și numărul victimelor. Adăpostiți-vă!”, a transmis Starukh.

El a adăugat că în urma atacului au izbucnit mai multe incendii, iar unele clădiri rezidențiale au fost distruse.

Primarul interimar al orașului, Anatoli Kurtev, a declarat, de asemenea, că mai multe clădiri rezidențiale au luat foc în urma atacului.

Potrivit CNN, cel puțin două persoane au murit, iar alte cinci sunt blocate sub dărâmături.

Între timp, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat miercuri că mai multe așezări din sudul Ucrainei au fost eliberate, pe fondul contraofensivei ucrainene din regiunea Herson.

Comunitățile Novovoskrensenske, Novohryhorivka și Petropavlivka au fost eliberate, a transmis acesta, sugerând că forțele ucrainene fac progrese în Herson.

Cu toate acestea, forțele ucrainene rămân la o distanță considerabilă de capitala regiunii, dar și de alte zone importante din punct de vedere strategic.

Citește evoluțiile războiului din ultimele zile:

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase