Mandatul de consilier local al lui Alin Simota va înceta, el fiind înlocuit cu un reprezentant PSD

Mandatul de consilier local al lui Alin Simota va înceta, el fiind înlocuit cu un reprezentant PSD
Publicat: 20/06/2013, 17:48
Actualizat: 25/06/2013, 13:56

Omul de afaceri Alin Simota, exclus din PNL după ce a fost arestat sub acuzația că a condus o grupare suspectată de infracțiuni cu violență, cămătărie, înșelăciune și șantaj, își va pierde și mandatul de consilier local la Petroșani, el urmând să fie înlocuit de un reprezentant al PSD.

Secretarul Primăriei Petroșani, Adrian Negoe, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX că, în urma excluderii din PNL, lui Alin Simota îi va înceta de drept mandatul de consilier local.

„În momentul în care partidul (PNL – n.r.) ne trimite, sub semnătura conducerii județene, o adresă că l-a exclus pe Alin Simota, în ședința ordinară de săptămâna viitoare a Consiliului Local Petroșani luăm act de excludere și vacantăm postul, urmând ca la următoarea ședință ordinară să completăm legislativul local cu următorul supleant”, a spus Adrian Negoe.

Potrivit sursei citate, înlocuirea lui Alin Simota din Consiliul Local Petroșani va avea loc în ședința din luna iulie.

Locul fostului liberal va fi ocupat de un reprezentant al PSD, care este primul supleant pe lista prezentată de USL la alegerile locale din iunie 2012.

PNL Petroșani va rămâne astfel, în Consiliul Local, cu doar doi reprezentanți, viceprimarul Dorina Niță și Petre Drăgoescu, care este și director al Societății de Închideri Mine Valea Jiului.

Vicepreședintele PNL Hunedoara Alin Simota, arestat sub acuzația că a condus o grupare suspectată de infracțiuni cu violență, cămătărie, înșelăciune și șantaj, a fost exclus, miercuri, din PNL, din cauza „prejudiciilor de imagine” aduse partidului.

Tot miercuri, Înalta Curte de Casație și Justiție a menținut măsura arestării preventive impuse de Curtea de Apel Alba Iulia în cazul lui Simota, care a fost arestat pentru coordonarea unui grup infracțional specializat pe fapte de șantaj, amenințare și înșelăciune.

Alin Simota este consilier local PNL la Petroșani, iar în mandatul 2008-2012 a fost consilier județean la Hunedoara.

Simota, care este unul dintre cei mai cunoscuți oameni de afaceri din județ, a dezvoltat afaceri atât în domeniul construcțiilor, cât și în domeniul energetic, câștigând mai multe licitații organizate de Consiliul Județean, în perioada în care a fost consilier județean.

Săptămâna trecută, omul de afaceri Alin Simota și trei membri ai grupării conduse de acesta și suspectate de infracțiuni cu violență, cămătărie, înșelăciune și șantaj au fost arestați de Curtea de Apel Alba Iulia, în urma mai multor percheziții făcute la adrese din județul Hunedoara, între care și la Clubul Sportiv Jiul Petroșani, în biroul lui Simota.

Conform unui comunicat al DIICOT, gruparea infracțională, care acționa în special în județul Hunedoara, era organizată pe paliere de comandă și execuție, fiind suspectată de acte de violență, șantaj, cămătărie și înșelăciune. Din probele aflate la dosar a rezultat că la solicitarea lui Alin Simota au fost executate mai multe acte de violență la comandă, răpiri și șantaje asupra unor persoane, cu scopul de a fi divulgate adresele unde se află datornici de la care acesta avea de recuperat sume de bani sau pentru ca aceștia să-și retragă memoriile și plângerile formulate către diverse instituții.

Anchetatorii au mai stabilit că un candidat la funcția de consilier local (Paul Gherasim, candidat în 2008, când a avut loc agresiunea, ulterior ales local) a fost agresat la solicitarea lui Alin Simota, pentru că s-a opus unor cereri și proiecte de lucrări solicitate de firmele pe care acesta le administra.

În plus, șeful DIICOT – Serviciul Teritorial Alba Iulia, Ioan Mureșan, declara, marțea trecută, că gruparea a exercitat presiuni, acte de violență și chiar a răpit mai multe persoane cărora le spuneau că datorează sume de bani, iar dobânzile erau stabilite aleatoriu, fără ca victimele să știe cât trebuie să restituie, ci doar cât li se cerea.

Alin Simota este finanțatorul echipei de fotbal Jiul Petroșani, care în pauza competițională de iarnă a fost retrasă din Liga a treia din cauza datoriilor. Totodată, echipa a doua a clubului, care evolua în liga a patra de fotbal, nu a mai fost programată la meciuri începând cu luna aprilie.

Simota, care a controlat de-a lungul timpului mai multe societăți comerciale, unele dintre ele intrând în insolvență, s-a aflat de mai multe ori în atenția anchetatorilor pentru evaziune fiscală, stopaj la sursă și emitere de file cec fără acoperire.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
S-a aflat motivul pentru care a murit Gabriela, micuța de 4 ani cu chip de...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
Actrița celebră, la un pas de PARALIZIE! A descoperit că are o TUMORĂ pe măduvă
EXPERIMENT. Pască plină de mucegai, drob cu probleme şi cozonac fără lapte. Analizele de laborator...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Există români care nu și-au primit pensiile înainte de Paște: „Mi-am făcut niște calcule. Mă...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
Devine obligatoriu în toată România. Decizia UE impune un permis unic
Vârsta de pensionare ar putea crește în România. Datele care ar duce la o decizie...
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Zeci de experţi în Inteligenţă Artificială de la Google, recrutați de Apple