VIDEO | Marcel Ciolacu: ”Avem un stat vulnerabil, cu un guvern ineficient și corupt, condus de un penal strategic”

Publicat: 22/08/2021, 21:10
Actualizat: 23/08/2021, 01:09

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, spune că România a devenit un stat vulnerabil, condus de un guvern ineficient şi corupt. Ciolacu susține că românii s-au săturat de actuala situație cauzată de explozia prețurilor și vor ieși în stradă cu „furci și topoare”. Liderul PSD consideră că ce se întâmplă acum în România este responsabilitatea președintelui, care trebuie să pună capăt acestei situaţii.

„Suntem la aproape doi ani de când Iohannis a impus aceste guverne, ba Guvernul Orban, ba Guvernul Cîţu. Constatăm un stat vulnerabil, cu un guvern ineficient, corupt, care mai nou este condus și de un penal strategic”, a spus Marcel Ciolacu.

Președintele social-democraților acuză că partea liberală din Guvern folosește toate resursele guvernamentale pentru lupta internă din PNL, în loc să se ocupe de bunăstarea românilor.

„Ne aflăm în această situaţie pentru că toate resursele guvernamentale în acest moment sunt folosite de o luptă internă a unui partid. Toţi banii, toată resursa umană se folosesc în lupta dintre domnul Cîţu, domnul penal strategic, şi domnul Orban”, a mai spus Ciolacu.

Marcel Ciolacu a dat ca exemplu Grecia, care a primit deja prima tranșă din PNRR și acum se pregătește de pentru a doua tranșă, în timp ce România nici măcar nu are aprobat PNRR.

„ L-am văzut pe domnul Orban că e foarte supărat de PNRR. Când spunea PSD, nu conta. Dacă fac o comparație între România și Grecia, observăm că Grecia a primit avans de la PNRR, a depus tot ce înseamnă pentru aplicarea următorului exercițiu financiar. Noi avem un PNRR întârziat, toate lumea este în concediu”, a afirmat liderul PSD.

Marcel Ciolacu a mai spus că românii vor ieși în stradă „cu furcile”, sătui de creșterea excesivă a prețurilor.

„Sunt înghețate toate veniturile, avem inflație de 5 la sută, avem creșteri de costuri la energie, gaze, toate se vor duce în prețul alimentelor. Ne aflăm în această situație pentru că toate resursele sunt folosite în lupta domnului Cîţu şi a domnului Orban. Românii vor ieşi în stradă cu furcile, pentru sărăcie”, a adăugat Ciolacu.

Liderul social-democrat susține că președintele Klaus Iohannis este direct responsabil pentru criza guvernamentală prin care trece România și îi solicită acestuia să „intervină şi să pună capăt” acestei situații.

„Cel care a creat această situaţie, domnul preşedinte Iohannis, ar trebui să intervină şi să pună capăt. Credeţi că diplomaţii străini, bancherii, nu primesc revista presei dimineaţa? Ei nu au citit cine conduce Guvernul? Ei nu citesc toate tâmpeniile pe care le fac în această perioadă? Toată lumea ştie ce se întâmplă în România. Deci noi suntem un stat vulnerabil. Cine a creat această situaţie, să intervină şi, cât de cât, să aducă o normalitate”, a mai spus Ciolacu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase