VIDEO | Marcel Ciolacu: E exclus că anul acesta să prindem vreun ban din PNRR și liderii coaliției anunță asta

Publicat: 26/07/2021, 23:07
Actualizat: 27/07/2021, 08:40

Șeful PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat luni seară la România TV, că România nu va primi nici un ban din PNRR în acest an, catalogând țară noastră drept „rușinea Europei”. Acesta a precizat că anul viitor România să fie vizitată de o delegaţie a FMI, urmând că în ţara noastră să fie impuse măsuri pentru acoperirea deficitului bugetar.

„Toate aceste angajamente europene ar trebui să se vadă în nivelul de trăi,. E exclus că anul acesta să prindem vreun ban din PNRR, deja și liderii coaliției anunță asta. Vom fi rușinea Europei, în ultimele 5 state cu PNRR aprobat. Sunt zeci de pagini de întrebări, sunt reforme aberantre, dar nu se mai vorbește decât de congrese”, a declarat Ciolacu.

Șeful PSD, acuză coaliția de guvernare de eșecul campaniei de vaccinare afirmând că „ne prinde valul 4 cu 30% vaccinați”.

„Avem și eșecul vaccinării. L-am auzit pe domnul Braba, noi suntem penultimul stat european, ne prinde valul 4 cu 30% vaccinați, iar acum cică Biserica e de vină, nu ei că nu sunt credibili și nu au niciun plan. Nu au nicio reținere, trec cu buldozerul peste noi, nu explică nimic, sunt peste 50 de miliarde împrumutate, nimeni nu știe unde sunt, iar acum, cu această datorie imensă, totul va fi blocat. Veți vedea că la anul va veni și FMI, vor fi și tăieri, normal”, a completat liderul social-democraților.

Ciolacu anunță că va sesiza Direcția Națională Anticorupție, acuzând guvernarea că a făcut achiziții defectuase care ar fi adus sume importante în buzunarul unora.

„Ei se laudă cu creșterea economică, dar e normal, după descreșterea din pandemie. E o bătaie de joc, avem milioane de teste care nu mai sunt bune, că sunt raportate la altă tulpină. Este un jaf că la Unifarm, vom merge la DNA pentru a cere să aflăm și noi cât am stat în casă cine a furat și cine s-a îmbogățit”, a menționat Ciolacu.

Liderul PSD, anunță că vor fi proteste de stradă întrucât românii nu vor mai suportă  această batjocură și acest circ cu congresele PNL şi USR-PLUS.

„Vom vedea ce se va întâmplă și la rectificare, sper că nu se vor face diferențe între partidele din care sunt aleșii locali, iar dacă se vor face, sigur vom ieși în Piață Victoriei. Veți vedea că nu vor mai suportă românii toată această batjocură și acest circ cu congresele PNL şi USR-PLUS. Domnul Citu ar trebui să cheme și aleșii locali ai celui mai mare partid politic din România, care are și cei mai mulți primari”, a precizat liderul PSD Marcel Ciolacu, luni seara la România TV.