VIDEO | Marcel Ciolacu: E un bâlci, ticăloșilor. Plecați, mă, toți și s-a rezolvat problema

Publicat: 07/09/2021, 21:31
Actualizat: 07/09/2021, 23:22
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri seară, la România TV, că PSD nu dorește să devină marioneta celor de la USR PLUS și susține că ar trebui toți membrii USR PLUS trebuie să demisioneze și să treacă în opoziție alături de PSD și AUR. El nu este de acord să susțină o moțiune de cenzură din care aceeași coaliție să facă parte din noua guvernare și își dorește alegeri anticipate.
„Știți că noi, în România, avem două mari crize, una sanitară și una economică. Peste aceste crize mari s-au gândit pe aranjamente și jocuri interne, pentru că nu s-au înțeles pe ciolan, pe angajări, și pe funcții, au creat și o criză politică, de unde am pornit”, a declarat Marcel Ciolacu.
Liderul PSD îl acuză pe președintele Klaus Iohannis că si-a creat un guvern de „pierzători” care au aruncat țara într-o mare criză financiară. Totodată el îi acuză pe cei de la USR PLUS că nu au ieșit cu toții de la guvernare și îi îndeamnă să între cu totul în opoziție.
„Cum ar fi un proprietar de club de fotbal, Klaus, să spunem. El a strâns toți pierzătorii și și-a făcut o echipă. Echipa de 8 luni joacă fotbal, nu prea se antrenează, stau la băutură cu antrenorul, nu prea… Scumpesc biletele la spectatori, în rest nu fac nimic. Vine altă echipă, îi bate măr, și o parte din echipa lor vine la echipa care i-a bătut și spune nu veniți la noi în vestiar să schimbă pe antrenor? Plecați, mă, toți. S-a rezolvat problema. Care e performanța miniștrilor USR, de au tupeul?. Trebuiau să vină în Parlament, unde sunt și eu, dl. Simion, PSD e cel mai mare partid din România, nu vii și întrebi. Mă chemi pe mine să schimbi antrenorul. PSD poate să fie arbitru, să le arate cartonașul. Unde e USR? La putere sau în Opoziție? Adio, dar rămân cu tine. Nu funcționează. ”, a precizat Ciolacu.
Șeful social-democraților a afirmat că partidul său nu se va baga în lupta din coaliția de guvernare.
„Mergem pe procedurile parlamentare, o cutumă în orice stat democratic. Puterea asigură cvorum. În toate structurile Parlamentului. Atunci care e problema PSD? Nu ne băgăm în lupta lor. Nici în subteran. Nu e adevărat. Care liberali? Că și ăia sunt împărțiți. Să își dea toți demisiile, sunt niște ipocriți. E un bâlci, ticăloșilor, decideți ce vreți! Direcția României e una greșită, nu mai ai altă soluție, decât te întorci”, a spus liderul PSD.
Acuzat că PSD a făcut blat cu PNL pentru a-l susține pe Florin Cîțu în continuare la guvernare, Ciolacu a spus: „Eu nu boicotez nimic, nu participăm la cvorum. Câteodată vin PNL-iștii, câteodată pleacă. E posibil să fac și mâine ședință, discut cu colegii mei, durează mai mult”.
Ciolacu spune că PSD va vota moțiunea de cenzură depusă de USR PLUS și AUR dacă aceasta va ajunge la vot, dar nu doresc să participe la cvorum. El a subliniat că social-democrații doresc alegeri anticipate în România.

 „Votăm, am spus foarte clar. USR ne spune, presupun, că mergem la alegeri anticipate. Atunci de ce depui moțiune? Să vină el?

Eu am zis să ajungă la vot moțiunea și votăm. Data trecută am depus o moțiune…Ei au făcut o moțiune nu ne-au trimis textul. N-au avut bunul simț. Dacă vrei voturile unui partid… Nu m-a trimis mama în Parlament. De unde ipocrizia asta? Vreau alegeri anticipate. De ce trăim acest circ? Nu înseamnă că alegerile anticipate nu sunt imposibile. Totul are un început. E vreun stat european care nu a avut alegeri anticipate?”, a declarat Marcel Ciolacu.