Marcel Ciolacu îi cere lui Iohannis să-și asume Pactul pentru Sănătate: „Nu mai merge cu jumătăţi de măsură”

Redactor:
Alisa Ioana
Marcel Ciolacu îi cere lui Iohannis să-și asume Pactul pentru Sănătate: „Nu mai merge cu jumătăţi de măsură”
Marcel Ciolacu îi cere lui Iohannis să-și asume Pactul pentru Sănătate: „Nu mai merge cu jumătăţi de măsură” / Foto: Mediafax

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, le cere șefului statului și celorlalţi lideri ai partidelor parlamentare să îşi asume Pactul pentru Sănătate: „Nu mai merge cu jumătăţi de măsură, sănătatea va fi prioritatea absolută”.

Am transmis astăzi (miercuri – n.r.) preşedintelui României, tuturor preşedinţilor partidelor parlamentare şi liderului grupului parlamentar al minorităţilor naţionale solicitarea de a adopta urgent un Pact pentru Sănătate, care să garanteze românilor că, indiferent cine va fi la conducerea ţării, sănătatea va fi prioritatea absolută. Renunţaţi la conflict! Renunţaţi la vrajbă! Acum e nevoie de acţiune unitară pentru viaţa şi siguranţa românilor, acţiune cerută, de altfel, şi de cadrele medicale, de Colegiul Medicilor şi de reprezentanţii SANITAS”, anunţă Marcel Ciolacu.

Ciolacu: Măcar acum, în al doisprezecelea ceas, trebuie să ne asumăm acest pact

„Niciun român nu trebuie să mai fie lăsat fără asistenţă medicală. Niciun român nu trebuie să mai fie victimă a sistemului de sănătate în ţara lui. Niciun medic, nicio asistentă medicală nu trebuie să mai fie învinovăţiţi pentru situaţia dezastruoasă a spitalelor. Măcar acum, în al doisprezecelea ceas, trebuie să ne angajăm pentru #viitor şi să ne #asumăm, cu toţii, acest pact. Cine nu înţelege acest lucru şi va continua să speculeze politic tragediile sistemului medical va fi judecat aspru de români”, adaugă liderul PSD.

În scrisoare, Ciolacu apreciază că „acum, în acest moment de mare cumpănă pentru România şi pentru români, e nevoie să lăsăm de-o parte politica partizană şi să facem ce trebuie pentru ţara noastră”.

„Vă cer un lucru foarte simplu: să vă faceţi treaba de preşedinte”

„Fac cu bună credinţă, un ultim apel. Renunţaţi la conflict! Renunţaţi la vrajbă! Românii nu au nimic, dar absolut nimic de câştigat din asta! Avem obligaţia să transformăm campania electorală dintr-o bătălie la baionetă pentru putere într-o acţiune unitară pentru români şi România, pentru viaţa cetăţenilor, pentru siguranţa lor. Victimele politicianismului din ultimii 30 de ani sunt pacienţii, dar victime sunt şi medicii şi personalul medical. Ei nu sunt statistici, nu sunt doar cifre seci comunicate zilnic. Sunt oameni cu familii, cu dureri, cu nevoi. În calitate de Preşedinte al Partidului Social Democrat, ca cetăţean al acestei ţări, vă solicit, domnule Preşedinte, să vă exercitaţi, măcar acum, în al doisprezecelea ceas, rolul constituţional de mediator şi reprezentant al tuturor românilor.

Aveţi această prerogativă de a aduce pacea în societatea românească, de a uni, de a crea consens şi colaborare între toţi decidenţii, între toate partidele, între toate instituţiile statului, spre binele general al tuturor românilor. Vă cer un lucru foarte simplu: să vă faceţi treaba de preşedinte”, menţionează Marcel Ciolacu în scrisoarea trimisă preşedintelui Klaus Iohannis.

Social-democratul precizează că sunt cinci sunt măsurile esenţiale care vor duce la acest deziderat, respectiv depolitizarea sistemului de sănătate, colaborarea loială între autorităţile centrale şi cele locale, indiferent de culoarea politică a decidenţilor, profesionalizarea managementului spitalelor şi a direcţiilor de sănătate publică, debirocratizarea la toate nivelurile sistemului şi finanţarea adecvată a sistemului de sănătate.

„Nu mai merge cu jumătăţi de măsură. Întreaga clasă politică a greşit fundamental în ultimii 30 de ani, tocmai pentru că s-a lăsat angrenată în prea multe lupte politice sterile şi s-a dovedit incapabilă de colaborare în momentele critice, când naţiunea avea nevoie de unitate, nu de dezbinare. Măcar acum să ne angajăm pentru viitor”, conchide preşedintele PSD.

VIDEO | Oare iubitul ei ştie? :) Ce făcea tânăra din imagine în timpul meciului...
DUEL în lumea interlopă. Finul lui Nuțu Cămătaru, înjunghiat de cel mai mare dușman al...
FOTO. Anna Lesko, cu un decolteu până la buric! Și-a arătat din nou bustul generos
Cât de frumoasă este fiica cea mică a lui Mihai Petre. Ariana e superbă și...
A ieșit scandal pentru că Halep s-a vaccinat cu Pfizer! S-a aflat motivul pentru care,...
Diana Șoșoacă, un nou gest INCREDIBIL! Cui cere AJUTORUL avocata din Iaşi
Arheologii au făcut o nouă descoperire spectaculoasă în oraşul Pompeii
BANCUL ZILEI – Răpit si violat cu sălbăticie de 10 prostituate
Boala care te face de nouă ori mai predispus la deces din cauza infecției cu...
DUEL în lumea interlopă. Finul lui Nuțu Cămătaru, înjunghiat de cel mai mare dușman al...
La ecografia din a 34-a saptamana de sarcina a aparut ceva langa capul copilului. Cand...
Cele mai OTRĂVITOARE flori. Se dau frecvent de 1 MARTIE, dar patru dintre ele te...
Românii care au cont și card la aceste bănci sunt în pericol să rămână fără...
Ce se întâmplă în India de când Ivermectina e folosită anti-covid-19. Dr. Adina Alberts a...
A divorțat după 7 ani, fără pasiune, de căsătorie. Apoi a făcut un experiment inedit:...
Vestea ȘOC a momentului în România: A MURIT... Nu a mai putut fi salvat!
O femeie nu a mâncat zahăr 30 de ani. De atunci pare că nu a...
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Ce fac bogaţii planetei ca să îşi asigure imunitatea în vremea pandemiei
Veste ȘOC despre Sebi, copilul de 7 ani dispărut de ȘASE SĂPTĂMÂNI. Ce s-a întâmplat,...
Inchide