Marcel Ciolacu, impresionat de imaginile cu o bătrână care plânge în fața tarabelor din cauza prețurilor. „Vă dați seama că e total îndreptățită”

Marcel Ciolacu, impresionat de imaginile cu o bătrână care plânge în fața tarabelor din cauza prețurilor. „Vă dați seama că e total îndreptățită”
Sursa: Captură Antena3
Publicat: 17/04/2022, 23:57

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a reacționat duminică la vizionarea unor imagini cu o femeie în vârstă care plânge într-o piață din cauză că nu își permite să își mai cumpere alimentele necesare ca urmare a creșterii prețurilor.

După ce prețurile au explodat, femeia se plânge că nu îi ajung banii pentru a-și cumpăra și medicamentele necesare și alimente.

La vederea acestor imagini, Marcel Ciolacu a declarat că reacția femeii este total justificată, dar s-a arătat optimist în legătură cu viitorul, potrivit Antena3.

„Vă dați seama că e total îndreptățită. Totul se schimbă în jurul nostru. Tot contextul actual nu este unul foarte relaxant. Eu personal, Marcel Ciolacu, sunt foarte optimist în acest moment. Există o coerență între legislativ și executiv și cu toții abordăm problemele urgente și chiar anticipăm anumite mișcări pe viitor”, a spus Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu: Am venit cu măsuri pentru a evita ca economia să derapeze

Întrebat despre creșterea prețurilor și despre situația economică a țării, Ciolacu a spus că, deși inflația este în creștere, este prima dată când aceasta nu a adus automat și o creștere a ratei șomajului.

De asemenea, președintele PSD a spus că Guvernul a venit cu o serie de măsuri pentru a evita ca economia să fie afectată foarte puternic de situația actuală.

„Acum am venit cu acest pachet de sprijin pentru România și cu o latură către persoanele vulnerabile, dar și cu o latură economică foarte importantă. Am venit cu o măsură pentru transportatori-distribuitori, astfel încât să nu crească prețul și să se regăsească în prețul produsului final. Eu cred că toate aceste măsuri, la un moment dat, vor stopa această inflație. Mai mult, este pentru prima oară când inflația nu a adus automat și șomaj.

Este un mix, astfel încât economia să nu derapeze. Cel mai important este că leul a rămas în continuare, în rata de schimb cu euro, stabil. Dacă zona euro intră în recesiune, automat și România va intra în recesiune. În acest moment, cu măsurile pe care le-au luat și celelalte state europene, nu este așa de mare alarmă”, a mai declarat Ciolacu.