Marcel Ciolacu, nedumerit de directivele UE. „Cum poate să mă controleze cineva pe mine cum consum curentul acasă?!”

Marcel Ciolacu, nedumerit de directivele UE. „Cum poate să mă controleze cineva pe mine cum consum curentul acasă?!”
Sursa FOTO: psd.ro
Publicat: 15/09/2022, 22:14

Preşedintele Camerei Deputaţilor se declară contrariat de directivele UE care impun o reducere a consumului de energie electrică în gospodării. Marcel Ciolacu nu crede că populația civilă poate fi verificată/ controlată pentru a se vedea dacă respectă sau nu ordinul Bruxellesului.

Prezent joi seară la Craiova, liderul PSD a pus sub semnul întrebării seriozitatea demersului Uniunii Europene.

Marcel Ciolacu: „Ar fi trebuit să nuanțeze recomandările”

„Poate ar fi trebuit să nuanţeze” recomandările cu privire la consumul de electricitate în unele perioade ale zilei, a declarat Ciolacu. În opinia președintelui Camerei Deputaților, trebuia găsită o soluție ca să se mute, cumva, capacităţile de producţie şi pe timp de noapte, „ca să nu mai fie vârfuri de consum în anumite ore”.

Întrebat cum face economie acasă, Ciolacu a răspuns că a crescut „pe vremea lui Ceauşescu”, iar mama îi striga tot timpul să „stingă becul” în casă. În schimb, social-democratul afirmă că el va avea acelaşi comportament faţă de fiul său.

„Cum poate să mă controleze pe mine cineva cum consum curentul în perioada de vârf? Este posibil ca şi Uniunea Europeană să se refere nu neapărat la populaţie. Poate ar fi trebuie să nuanţeze, cumva să se mute capacităţi de producţie şi pe timp de noapte ca să nu mai fie vârfuri de consum în anumite ore, în timpul zilei. Presupun că o să nuanţeze şi Uniunea Europeană”, a adăugat Ciolacu.

„Mă bucur că Uniunea Europeană a spus foarte clar: trebuie reglementare şi plafonare de preţ, lucru pe care PSD îl cere de doi ani de zile. Poate dacă s-ar fi făcut lucrul ăsta mult mai repede…” – Marcel Ciolacu