Marcel Ciolacu: PSD va reclama în fața liderilor europeni modificarea legilor electorale

Redactor:
Teodor Bobei
Marcel Ciolacu: PSD va reclama în fața liderilor europeni modificarea legilor electorale
Marcel Ciolacu a declarat, marți, după ședința CEx, că PSD va trimite o scrisoare liderilor europeni și tuturor europarlamentarilor pentru a acuza intenția Executivului de a schimba legile electorale. El mai spune că Raluca Turcan este unul dintre autorii trecerii la alegerea primarilor într-un tur.

„Am mai luat o decizie sa trimitem o scrisoare din partea PSD atât la președinta Comisiei Europene, cât și la grupul social democrat, cât și la toți europarlamentarii. Acest abuz de a schimba legile electorale în ciuda unor recomandări ale Comisiei de la Veneția, nu ai voie sa modifici aceste legi cu două-trei luni înainte de momentul electoral”, a declarat președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu.

El a mai spus că Raluca Turcan este unul dintre autorii trecerii la alegerea primarilor într-un tur.

„Ipocrizia politică trebuie să înceteze. În 2011 a fost modificată legea alegerilor. Turcan Raluca, Olar Corneliu, Cezar Preda, Gheorghe Tinel, Ionescu George, Petru Movilă, Ioan Bălan, Bode Lucrian, Anastase Roberta și pot continua cu cei care au votat trecerea la alegerile într-un tur. Aceștia oameni dovedesc că fac politică măruntă, ipocrită. El au modificat legea de la două tururi la un tur. Dna vicepremier, care e negociatoarea șefă, este autoarea morală a modificărilor legilor electorale din două tururi într-un tur. Nu poți face legi după bunul plac al tău. E o democrație pentru un stat poate mic și reprezentativ din altă zonă a lumii, nu din zonă europeană”, a mai spus Ciolacu.

 

Inchide