Marian Oprișan, noul SUPERBARON al României

Marian Oprișan, noul SUPERBARON al României
Publicat: 13/03/2013, 18:47
Actualizat: 29/07/2014, 21:19

Președintele CJ Vrancea, Marian Oprișan, va fi candidatul PSD pentru șefia Uniunii Naționale a Consiliilor Județene, el câștigând cu 16-6 bătălia din partid cu Nicușor Constantinescu.

Alegerile pentru șefia UNCJR sunt programate pentru astăzi și mâine. Pentru că PSD deține majoritatea Consiliilor Județene, 22, plus unul care aparține UNPR, conducerea social-democraților a decis să existe un singur candidat din partea partidului pentru șefia UNCJR.

Având un singur candidat, PSD va fi sigur că funcția va fi câștigată de un pesedist. În cazul în care ar exista doi candidați, voturile s-ar împărți, iar liberalii ar putea emite pretenții pentru conducerea UNCJR, PNL având 13 președinți de Consilii Județene, iar aliații săi de la PC – unul. Președinți de Consilii Județene mai au PDL – doi și UDMR tot doi.

Întâlnire la grupul PSD

Înainte de ședința de alegeri din cadrul UNCJR, președinții de Consilii Județene s-au întâlnit la grupul PSD de la Senat pentru a-și alege candidatul.

Lupta se s-a dat între actualul președinte interimar al UNCJR, Nicușor Constantinescu – președinte CJ Constanța și Marian Oprișan, președintele CJ Vrancea și vicepreședinte al PSD.

Nicușor Constantinescu a declarat în urmă cu o lună pentru gândul că dorește să rămână președintele UNCJR și va candida la alegerile Uniunii.

„Vom stabili cine este unicul candidat, este exclus să existe doi candidați la președinția UNCJR. Nu cred că vreun coleg își va permite nu cred că vor încălca o decizie a Biroului Permanent Național. Dacă colegii mei vor fi de acord să fiu candidatul pentru președinția UNCJR evident că îmi doresc acest lucru”, a declarat Oprișan.

Marian Oprișan a evitat să spună deschis că va candida pentru această funcție, dar candidatura sa este dată ca sigură de social-democrați.

O altă candidatură surpriză, care ar putea apărea pentru această funcție, este cea a lui Dragoș Benea, președintele Consiliului Județean Bacău, un apropiat al lui Viorel Hrebenciuc.

Ultimele atacuri ale președintelui interimar al UNCJR la adresa ministrului delegat pentru Buget, Liviu Voinea pe tema arieratelor nu au fost apreciate la București de premierul Victor Ponta.

„Premierul a fost deranjat de atacurile lui Nicușor Constantinescu la adresa Guvernului și ministrului Voinea. Constantinescu a fost prea vocal”, au declarat pentru gândul surse din conducerea social-democraților. De altfel, premierul i-a reproșat că în loc să vorbeacă în mass-media mai bine ar fi discutat în privat cu el.

Cu toate acestea, Nicușor Constantinescu a declarat pentru gândul că va candida pentru funcția de președinte al UNCJR și că „are mari șanse să câștige”, deoarece s-a bătut pentru drepturile Consiliilor Județene.

Funcția de președinte al UNCJR a rămas vacantă după ce Liviu Dragnea a renunțat la funcția de președinte, devenind deputat și vicepremier în Guvernul Victor Ponta.

Președinția UNCJR este foarte importantă în contextul procesului descentralizării și regionalizării. Uniunea reprezintă interesele Consiilor Județene în raport cu Parlamentul, dar și cu Guvernul. De asemene, UNCJR are deschis și un Birou la Bruxelles.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Regula obligatorie pe care românii o vor accepta. Decizia așteptată de milioane de persoane
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Cum vor arăta verighetele pe care Oana Moșneagu și Vlad Gherman le vor purta: "Nu...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Chitara cu care John Lennon a înregistrat piesa „Help!”, găsită după 50 de ani