Mario Oprea îl apără pe Adomniței și spune că ar trebui să rămână în PNL

Mario Oprea îl apără pe Adomniței și spune că ar trebui să rămână în PNL
Publicat: 10/05/2015, 21:28

„Limita ridicolului a fost depășită de PSD. Acest partid care astăzi predă lecții de anti-corupție, nu a găsit niciodată o cale de a scăpa de efectul coruptibil. Această formațiune vorbește despre corectitudine în fața legii, deși are cel mai mare număr de parlamentari și baroni cercetați penal ori condamnați. Un PSD cu corupția „gravată” în Regulamentul intern, arată cu degetul spre PNL, un partid care a fost construit și educat invers față de social democrații „decimați” de DNA”, a afirmat Mario Oprea, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Senatorul liberal mai arată că „PNL nu a protejat niciodată infractorii, nu a blocat demersurile Justiției și și-a asumat cu onoare fiecare alegere și fiecare „despărțire”.

„PSD, în toți acești ani, nu a făcut decât să ridice corupția la rang de condiție pentru succesul politic și personal. A pus bazele unei mari familii care nu și-a mai putut lua mâinile de pe instituțiile statului, care a modificat pe genunchi legile și care a perfecționat un sistem parazit sub masca mândriei de a fi român. Partidul care a dovedit că are cele mai bune instrumente, rețele și rețete de corupție, partidul care s-a ticăloșit într-o mocirlă politică din care nu mai poate ieși, face ca fiecare zi să semene cu „marțea neagră”, a menționat Oprea.

Potrivit liberalului, „la adresa de domiciliu a „acestei familii” nu se găsește sediul PSD, ci, cum ar spune cineva, sediul corupției instituționalizate, unde deviza conducătorului a rămas neschimbată: „scapă cine poate”.

„Acestea fiind spuse, domnul Adomniței nu a încălcat Statutul PNL. De aceea, prezența sa ca membru în PNL este justificată și corectă. În schimb, mecanismele intime ale laboratorului PSD de procreat mici și mari corupți încă luptă în stil mafiot pentru a-I scăpa de pușcărie pe Șova, Ochi și Nichita. PSD este vinovat pentru că prin mită și hoție a desființat sănătatea morală a națiunii române, iar acum încearcă zadarnic să denigreze PNL. Dar, vorba aceea, „groparul cere ultimul, pentru ca să încheie cortegiul șpăgii!”, mai transmite Mario Oprea.

Purtătorul de cuvânt al PSD, Gabriela Podașcă, a anunțat că PSD îi solicită co-președintelui PNL Alina Gorghiu suspendarea din toate funcțiile politice a președintelui CJ Iași, Cristian Adomniței, având în vedere că acesta este cercetat sub control judiciar într-un caz de corupție.

„Având în vedere punerea în mișcare a acțiunii penale de către DNA împotriva președintelui Consiliului Județean Iași Cristian Admponișei și cercetarea acestuia sub control judiciar PSD solicit Alinei Gorghiu, în calitate de președinte al PNL, să-l suspende pe Cristian Adomniței din toate funcțiile politice deținute”, a declarat duminică Gabriela Podașcă.

Președintele Consiliului Național al PSD, Rovana Plumb, i-a transmis, la rândul ei, co-președintelui PNL Alina Gorghiu o scrisoare deschisă în care îi cere să nu mai protejeze „corupții din partid” și să pună capăt tăcerii cu privire la problemele legale ale șefului CJ Iași, Cristian Adomniței.

Președintele Consiliului Județean Iași, Cristian Adomniței, reținut pentru favorizarea făptuitorului și fals intelectual, va fi cercetat sub control judiciar, a decis, vineri noapte, Tribunalul Iași.

Adomniței a fost reținut, joi seară, de procurorii DNA, după aproximativ cinci ore de audieri, el fiind acuzat de favorizarea făptuitorului și fals intelectual, după ce le-ar fi ajutat pe Teodora Jinga și Carmen Irimescu, angajate ale CJ, să acopere nereguli privind un contract pentru tipărirea de materiale de promovare a județului.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă...
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul...
Ramona s-a aruncat de la etaj după ce a născut! Dezvăluiri! "Dumnezeu s-o ierte"
Care este cea mai mare sumă plătită pentru o daună RCA! Un tir românesc a...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
ADIO, maestre! A murit marele cântăreț al ţării: A luminat inimi și minți
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
De ce Gică Popescu a refuzat să îi cumpere fiicei sale, Maria, o mașina scumpă:...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Sonda europeană Mars Express a observat „păianjeni” pe planeta Marte