Mazăre, la CAB: Azi dau examen, dacă merg în fața dirigintelui trebuie să fiu frumos îmbrăcat

Mazăre, la CAB: Azi dau examen, dacă merg în fața dirigintelui trebuie să fiu frumos îmbrăcat
Publicat: 23/05/2012, 15:51
Actualizat: 05/07/2013, 21:36

Mazăre, la CAB: Azi dau examen, dacă merg în fața dirigintelui trebuie să fiu frumos îmbrăcat

Radu Mazăre s-a prezentat la Curtea de Apel București (CAB) pentru a fi audiat în dosarul privind atribuirea ilegală a unor terenuri.

„Azi dau examen, m-am pregătit. Dacă merg în fața dirigintelui, trebuie să fiu frumos îmbrăcat. O să-i explic judecătoarei ce s-a întâmplat și cum a instrumentat procurorul băsist dosarul meu în comparație cu dosarul Flota”, a declarat Radu Mazăre, la intrarea în sala de judecată, răspunzând unei remarci făcute de unul dintre jurnaliști, care a observat că primarul purta un sacou bleumarin asortat cu cureaua de la ceas.

Instanța Curții de Apel București a stabilit, la termenul din 25 aprilie, ca primarul municipiului Constanța, Radu Mazăre, fostul consilier municipal Nicușor Constantinescu și alți inculpați din dosarul terenurilor să fie audiați în 23 mai.

Judecătorii i-au audiat la termenul trecut pe șeful Direcției Administrație Publică Locală din Primăria Constanța, Constantin Racu, și pe directoarea Direcției Patrimoniu a primăriei, Daniela Dospinescu.

Primarul Radu Mazăre a fost trimis în judecată de DNA în 28 octombrie 2008, alături de 36 de persoane, între care foști și actuali funcționari din Primăria Constanța și Oficiul de Cadastru, mandatari și notari publici, în dosarul privind atribuirea nelegală a unor terenuri.

Prejudiciul în această cauză a fost estimat la aproximativ 114 milioane de euro, din care 77,77 milioane de euro reprezintă prejudiciu în dauna statului și 36,16 milioane de euro în dauna municipiului Constanța, potrivit DNA.

În acest dosar, alături de Radu Mazăre sunt judecați Nicușor Daniel Constantinescu – fost consilier municipal, Constantin Racu – fost director al Direcției Administrație Publică, Daniela Ramona Dospinescu – directorul Direcției Patrimoniu, Ion Marica – directorul Direcției Tehnic Investiții, Dan Miron – fost consilier municipal, Cristian Tălpău și Nora Alina Chircă – consilieri juridici, precum și Bogdan Ghițulescu – fost consilier juridic.

De asemenea, au fost trimiși în judecată Andrei Sozanski, Grațiela Rusu, Gabriela Radu, Claudia Cealera, funcționari din Primăria Constanța, precum și Luminița Călătoru și Silvia Stanciu – funcționare în cadrul Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Constanța, precum și mandatari, moștenitori ai persoanelor îndreptățite – Elena Ștefănescu și Laura Mariana Leșe -, cesionarii cumpărători de drepturi succesorale și interpușii cumpărători de terenuri.

Cele 37 de persoane sunt acuzate că au încălcat Legea 10/2001 privind persoanele îndreptățite la restituire, termenul de depunere a cererilor, indisponibilizarea bunurilor restituibile în natură, competența de soluționare a cererilor de restituire, întinderea suprafeței revendicate.

„Avantajele patrimoniale dobândite ilegal se regăsesc în proprietatea inculpaților sau a firmelor controlate de aceștia, după cum urmează: Mazăre Radu Ștefan (prin firmele Nisipuri SA), mama și fratele acestuia (prin firma APV Media Turism), Giurgiucanu Georgică, Săvulescu Emil Dragoș, Borcea Cristian, Ionescu Valentin George (prin firma Habitat și Ambient SA), Camboianu Mihai, Popa Basarab (prin firmele Pomacost SA și Aqualand SA), Sandu Bogdan Gabriel (prin firma Holland Develompment Group SA), Ceacîreanu Mihai Sergiu (ca persoană fizică și prin firma sa New Home Construct SA), Șerban Alexandru Octavian, Barbu Paraschiva, Pușcași Marius și Pușcași Carmen”, preciza DNA.

Ionut Muresan
Ionuț Mureșan este reporter pe domeniul Justiție-Afaceri Interne din 2006 și a lucrat de atunci pentru publicațiile NewsIn, Gardianul, Puterea, Mediafax, mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Trei turiști s-au pozat goi pe una dintre cele mai importante atracții din Namibia