MESAJ. Dan Barna: Din punct de vedere politic și militar, Statele Unite sunt principalul nostru partener

Redactor:
Ioana Tudorascu
MESAJ. Dan Barna: Din punct de vedere politic și militar, Statele Unite sunt principalul nostru partener
Dan Barna: Din punct de vedere politic și militar, Statele Unite sunt principalul nostru partener - Foto: Mediafax

Preşedintele USR, Dan Barna, a postat sâmbătă un mesaj în care susține că „USR, în acțiunea sa politică, va rămâne întotdeauna un partid pentru care valorile cuprinse în parteneriatul cu America sunt de neînlocuit”.

Aniversăm în această perioadă relații diplomatice de 140 de ani. Din punct de vedere politic și militar, Statele Unite sunt principalul nostru partener. Și vor rămâne așa.

Sunt de acord sută la sută cu ceea ce spunea zilele trecute ambasadorul Adrian Zuckerman la evenimentul aniversar al ambasadei SUA pe care regulile distanțării sociale l-a limitat anul acesta la o interacțiune restrânsă: “poporul român nu are prieten mai bun decât Statele Unite. Iar Statele Unite nu au prieten mai bun decât România”.

I-am spus acolo ambasadorului Zuckerman că Uniunea Salvați România – USR, în acțiunea sa politică, va rămâne întotdeauna un partid pentru care valorile cuprinse în parteneriatul cu America sunt de neînlocuit. Împreună suntem mai puternici”, a declarat Dan Barna, într-o postare pe Facebook.

Dan Barna consideră că românii care au preluat din obiceiurile americane (libertate, curaj de a crede în viitor și încredere în valoarea muncii) au reușit să ajungă oameni de știință, să lucreze în mari companii sau să aibă propriul business.

„Sunt lucruri pe care le aveau și acasă, dar America le-a potențat și i-a pus pe acești oameni în valoare”.

„America mea e locul unde am cunoscut, în călătoriile ultimilor ani, oameni fabuloși. Între ei, mulți români care și-au ales-o ca a doua patrie, fără să uite vreo secundă de unde au plecat. Unii sunt oameni de știință, alții lucrează în mari companii sau au propriul business. Însă, indiferent de direcția pe care au ales-o, sunt oameni de bază în comunitățile lor.

Și asta pentru că au îmbrățișat valori și obiceiuri americane esențiale care, de multă vreme, au devenit universale: libertatea, curajul de a crede în viitor și încrederea în valoarea muncii. Sunt lucruri pe care le aveau și acasă, dar America le-a potențat și i-a pus pe acești oameni în valoare.

Dacă învățăm ceva din experiența americană e nu numai că avem voie să visăm, dar suntem obligați să încercăm să facem din visele noastre o realitate. Vor fi greșeli, vor fi obstacole, vor fi inamici de toate felurile, dar la sfârșit trebuie să lăsăm în urmă o țară mai bună”, a mai spus Dan Barna.

 

Inchide