Mesajul lui Nicolae Robu, după închiderea urnelor. La Timișoara nu s-a făcut Exit Poll

Redactor:
Corespondenti
Mesajul lui Nicolae Robu, după închiderea urnelor. La Timișoara nu s-a făcut Exit Poll
Mesajul lui Nicolae Robu, după închiderea urnelor. La Timișoara nu s-a făcut Exit Poll

În Timișoara nu au fost efectuate exit-poll-uri, astfel încât Nicolae Robu împreună cu stafful de campanie a așteptat în sediul PNL Timiș aproximativ 20 de minute înainte să își dea seama că primele estimări vor fi date de numărătoarea paralelă a membrilor PNL din secții. În prima sa declarație dată după închiderea urnelor, Robu a afirmat că este optimist în așteptarea primelor rezultate, însă are emoții.

„A fost o zi de alegeri obișnuită, noi suntem trecuți prin mai multe alegeri cu toții. A fost o zi în care s-a muncit foarte foarte mult în tot județul. Din păcate, am avut parte de o vreme proastă, care, cred eu, că și-a pus amprenta asupra prezenței reduse la vot. Dincolo de asta, rămânem în continuare optimiști în așteptarea rezultatelor. Noi nu am avut exit-poll, nu dispunem de absolut nicio informație privind rezultatul alegerilor. Dispunem de estimări. Întotdeauna am emoții, eu sunt un tip foarte implicat în tot ce fac și așa eram și ca elev, ca student, aveam emoții de fiecare dată. Am emoții și când intru pe terenul de fotbal, am emoții că așa e firea mea. Dar eu mi-am făcut datoria”, a spus Robu.

El a adăugat că în lipsa unui exit-poll, va aștepta primele rezultate ale numărătorii paralele desfășurate de PNL în secțiile de votare.

„Aștept să văd ce părere au timișorenii despre acest mandat de patru ani care s-a încheiat. Nu fac comparații, că nu are rost. Nu știu de ce nu s-a făcut exit-poll, știți bine că exit-poll-urile se fac pe bani. E o muncă depusă de niște specialiști și munca trebuie plătită. Probabil că nu a fost nimeni dispus să plătească. Noi, în orice caz, nici nu ne-am gândit să facem. Așteptăm. Suntem oameni raționali și așteptăm”, a mai spus Robu.

În Timișoara, prezența la vot la ora 21 conform siteului prezenta.2016bec.ro a fost de doar 28,34 la sută.

Inchide