Mihai Sturzu demisionează din PSD, în urma conflictului cu Liviu Dragnea

Mihai Sturzu demisionează din PSD, în urma conflictului cu Liviu Dragnea
Deputatul Mihai Sturzu, fost lider al tinerilor social-democrați, a anunțat sâmbătă, după un nou conflict deschis cu Liviu Dragnea în cadrul congresului TSD, că demisionează din partid și a respins acuzațiile lansate de președintele PSD.

Deputatul Mihai Sturzu, fost lider al tinerilor social-democrați, a anunțat sâmbătă, după un nou conflict deschis cu Liviu Dragnea în cadrul congresului TSD, că demisionează din partid și a respins acuzațiile lansate de președintele PSD.

„Nu mai pot continua în condițiile în care nu respectăm ce votăm. (…) Nu merg la niciun alt partid. Eu cred că România are nevoie de o resetare profundă a clasei politice”, a declarat Sturzu, pentru MEDIAFAX.

El a negat acuzațiile lansate de Liviu Dragnea privind propunerea sa de a exploata politic emoția generată de tragedia de la Colectiv, prin înființarea unei noi mișcări. „Domnul Liviu Dragnea a mințit și a manipulat, parcă a fost la școala FSN-ului de manipulare. Eu am avut această discuție cu domnia sa după ce au am fost la proteste împotriva lui Piedone și a lui Gabi Oprea și am spus că ce strigă oamenii în piață este foarte corect și oamenii au foarte mare dreptate și că PSD are nevoie de o reformă și că putem porni această reformă de la PSD. Ce a înțeles domnia sa și ce a spus pe scenă m-a durut foarte tare, dar n-am ce să fac, are altă școală politică decât am eu, nu ne comparăm. El este ditai Goliat, eu sunt un David mic pe lângă el”, a explicat Sturzu.

Anunțul demisie a fost făcut după un schimb foarte dur de acuzații între Mihai Sturzu și președintele PSD, Liviu Dragnea. „Suspendați-vă, conform noului statut al PSD, din funcția de președinte, convocați un congres al PSD fără liste și corect, așa cum dumneavoastră vi l-ați dorit și haideți, că deja este prea târziu, să ne pregătim corect pentru anul 2016”, a spus Mihai Sturzu în fața delegaților prezenți la Congresul TSD.

El a propus ca orice membru PSD să fie suspendat din partid, în momentul în care este trimis în judecată pentru orice faptă de natură penală săvârșită cu intenție. „Orice membru al partidului să fie suspendat în faza în care este trimis în judecată pentru orice faptă penală, să nu ne mai fofilăm”, a spus Sturzu, referitor la faptul că Dragnea a susținut mereu că noile prevederi ale Codului de etică al PSD nu i se aplică, pentru că dosarul său privind fraudarea referendumului din 2012 nu se încadrează la fapte de corupție.

„Nici nu știu cum să vă întreb, că mi-e rușine …dar pe site-ul Înaltei Curți, la secțiunea corupție, scrie Liviu Dragnea”, i-a mai spus Sturzu.

În replică, Dragnea a venit cu „dezvăluiri” despre propunerea pe care i-ar fi făcut-o „domnul aviator Sturzu”, imediat după tragedia de la Colectiv. Președintele PSD a spus că, la acel moment, „domnul aviator Sturzu” i-a propus ceva cu care nu doar că nu a fost de acord, dar l-a cutremurat: să folosească acea emoție generată de tragedie, să vină la sediul PSD cu un grup de tineri, să însceneze un conflict cu Dragnea din care să se nască o nouă mișcare politică, după care aceasta să facă o alianță cu PSD.

„Nu este admisibil să folosești o tragedie în care au murit 60 de tineri pentru așa ceva (…) Dacă reforma în PSD trebuie să înceapă, cu ceva cu așa ceva trebuie să înceapă”, a declarat Dragnea. „Sunt decât câțiva care n-au înțeles că PSD-ul a intrat în altă etapă”, a adăugat Dragnea.

 

 

Anunţ bombă făcut de China despre coronavirus. Nimeni nu se aştepta la aşa ceva
E oficial! Stare de Urgență din 7 decembrie, până pe 7 martie 2021
FOTO. Daniela Crudu, imaginile pe care le-ar vrea șterse: cum arăta fără operații estetice! Nu...
FOTO. Sandra Izbașa, în costum de baie! Imagini hot cu fosta gimnastă: arată fabulos la...
CTP a luat FOC! Scandal uriaș iscat cu Ilie Năstase: Dacă Ilie Năstase sare fileul...
VIDEO Prăbuşirea spectaculoasă a unui meteorit, care a luminat cerul
VIDEO. Un monolit metalic, asemănător celui dispărut din Utah, a fost descoperit în Piatra Neamț
Ce știe să facă Bianca Drăgușanu în pat! Irinel Columbeanu a dat-o de gol
Tatăl Ralucăi Pastramă și-a ieșit din minți după ce a aflat că fiica sa a...
REGINA care nu se putea abţine să FACĂ sex. După ce PRINDEA un bărbat...
Veste TERIBILĂ pentru pensionari. Ce pensii se desființează DEFINITV: Să nu se mai acorde aceste...
Mutu, ademenit să lase echipa națională pentru lupta la titlu în Liga 1? „Îl vreau,...
Mesaje de Sfântul Andrei 2020: Felicitări, urări şi imagini cu La mulţi ani Andreea şi...
Simptomul înșelător al COVID-19, pe care pacienții nu-l observă. Semnalul de alarmă tras de medicul...
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
O româncă a fost nevoită să ia o decizie în doar 15 minute. Aceasta i-a...
Acesta este sfatul pe care fiecare zodie trebuie să îl urmeze atunci când este într-o...
Inchide