Mircea Diaconu, despre o posibilă candidatură la președinție: Trebuie să-ți vezi lungul nasului

Mircea Diaconu, despre o posibilă candidatură la președinție: Trebuie să-ți vezi lungul nasului
Publicat: 09/05/2014, 17:57

Mircea Diaconu a fost întrebat, vineri, de jurnaliști, la Alba Iulia, dacă l-ar tenta să candideze și la Președinție.

„Știți ce, trebuie să-ți vezi lungul nasului întotdeauna. Eu am nasul destul de mare, de aia și tot intru în tot felul de belele. Dar nu de acum, de multă vreme. La 19 ani am avut prima dată ocazia să vizitez «vestitul locaș de cultură» care se numea Direcția Generală de Anchete Penale, Calea Rahovei, 37-39. La 19 ani am vizitat-o prima dată și am dat cu subsemnatul acolo. Deci am o istorie veche de nas lung. Însă, acela e un alt subiect. Acolo (la prezidențiale – n.r.) chiar nu se poate discuta măcar fără să existe forțe importante care să susțină un demers de tipul ăsta. Eu sunt chiar un om și atât, sprijinit de niște oameni și atât, și cu asta basta”, a spus Diaconu.

Mircea Diaconu a explicat cum a ales să folosească o mașină ARO pentru turneul său electoral prin țară.
„E mașina mea. Și m-am uitat prin curte, dacă tot e vorba de ales, și am zis care e mașina mea cu care pot să plec? Păi, mașina mea de zi cu zi e ea. Și mai am încă o mașină, care e o mașină de epocă, care arată cam tot în gemul ăsta. E un Citroen Mehari, care e unic în România și pe care eu o am de 35 de ani, ea având 45 de ani. Nu am îndrăznit chiar cu ea. Este un pic mai veche, mai bătrână. 5.500 de kilometri va parcurge acum, până în 23, când ajung din nou în Piața Victoriei, de unde am plecat, și se închide cercul”, a spus el.

Diaconu a povestit că mașina a devenit „un personaj” și că este salutat cu farurile pe drum de ceilalți șoferi.

„Mașina asta a devenit personaj. Mi se întâmplă că mașinile din față fac semne cu farurile și atunci zic «Aoleu, e radar». Încetinesc și târziu mi-am dat seama că de cele mai multe ori îmi fac semne la mașină, nu la radar. Mașina e recunoscută în trafic, așa, pur și simplu, ca mașină, ca personaj. E plăcut. Tot ce mi se întâmplă e chiar plăcut. Prima ieșire a fost la Câmpulung, să-i fac o mică revizie. Deocamdată e în regulă. Cred că mi s-a înțepat puțin o tobă și are un zgomot în plus, dar nu e o problemă, merge mai departe. Reușim”, a spus Mircea Diaconu.

Candidatul independent la Parlamentul European Mircea Diaconu a participat, vineri, la Alba Iulia la o întâlnire cu alegătorii din municipiu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase