Miron Mitrea rămâne în închisoare. Eliberarea condiționată, respinsă

Redactor:
Mihai Schiau
Miron Mitrea rămâne în închisoare. Eliberarea condiționată, respinsă
Miron Mitrea, fost ministru al Transporturilor, condamnat la doi ani de închisoare, rămâne după gratii. Instanța a respins, miercuri, cererea acestuia prin care solicita să fie eliberat condiționat din închisoare.

Magistrații de la Judecătoria Medgidia au respins, miercuri, cererea lui Miron Mitrea, prin care solicita să fie eliberat condiționat din Penitenciarul Poarta Albă. Mitrea le ceruse magistraților să-i ia în considerare și cărțile scrise de el după gratii, dar și cele 49 de zile câștigate din munca prestată în închisoare, anunță televiziunile de știri.

Avocatul lui Miron Mitrea, Adrian Midișan, a explicat că a executat două treimi din pedeapsă, având în vedere că în închisoare a scris trei lucrări științifice, care îi aduc reducerea pedepsei cu 90 de zile, și prin munca prestată la o autobază din Constanța a câștigat reducerea pedepsei cu 50 de zile În plus, Mitrea a achitat și suma de 327.000 de lei, prejudiciu în dosarul pentru care a fost condamnat. Avocatul a mai menționat faptul că în penitenciarul Poarta Albă, unde își ispășește pedeapsa, Miron Mitrea a avut un comportament exemplar, primind patru recompense.

Singura declarație a lui Mitrea în fața judecătorului s-a referit la cele trei cărți scrise în penitenciar: „Vă rog să luați în considerare faptul că cele trei lucrări pe care le-am scris în închisoare au apărut înainte de ordonanța care suspendă avatanjele scrierii unei astfel de opere de după gratii”.

Miron Mitrea a ispășit aproape jumătate din pedeapsa de doi ani primită pentru luare de mită.

Miron Mitrea a fost condamnat pe 13 februarie 2015 de Înalta Curte de Casație și Justiție la doi ani de închisoare cu executare și plata sumei de 327.000 lei, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită. În același dosar, fosta șefă a Inspectoratului de Stat în Construcții Irina Jianu a fost condamnată la cinci luni închisoare cu executare.

Inchide