Mitingul din Piața Victoriei s-a încheiat. Câteva sute de oameni au protestat peste trei ore în fața Guvernului. VIDEO

Publicat: 01/12/2017, 22:23

Câteva sute de persoane au protestat, vineri seara, în fața Guvernului, oamenii fiind nemulțumiți de faptul că Municipalitatea a anunțat deschiderea unui Târg de Cărciun chiar în Piața Victoriei, locul unde, de la începutul anului, au loc mitinguri.

Primăria Municipiului București (PMB) a anunțat că va organiza între 5-17 decembrie, în Piața Victoriei, un târg de sărbători, în condițiile în care legea organizării adunărilor publice nu permite desfășurarea a două manifestații în același loc.

Reacția protestatarilor nu a întârziat să apară și au anunțat imediat că nu renunță la manifestații. De altfel, ei s-au mobilizat pe Facebook iar, vineri, de Ziua Națională, au decis să iasă în stardă pentru a-și striga nemulțumirea legată de amplasarea târgului. Aproximativ 300 de persoane s-au strâns în fața Guvernului.

„Credem ca toți guvernanții noștri nu înțeleg ce vrem noi sa le transmitem. Poate ar fi mai bine să le desenăm. Dacă doamna Firea crede că dacă închide piața va scăpa PSD-ul de proteste, se înșeală pentru că și târgul pe care vrea să îl facă nu o să dureze o veșnicie. Vom ieși în strada cât este nevoie. Dragnea și Tăriceanu nu au venit la paradă pentru că sunt niște lasi, le-a fost rușine, probabil, să dea ochii cu românii care îi blamează în fiecare zi, cel puțin așa sper eu”, susține Ionuț, prezent în stradă, vineri seara.

„Asteptăm să se aprindă luminițele și poate i se va aprinde și mintea lui Dragnea. A pus-o pe Firea, care este ca o marionetă în mâna lui, să blocheze Piața Victoriei cu acel târg și am văzut că premierul nu a fost de acord, ceea ce m-a surprins plăcut. Sunt artiști care au anunțat ca nu vor cânta aici, din respect pentru noi, cei care protestăm seară de seară. Ăsta ar trebui să fie un semnal de alarmă. Un lucru este clar pentru noi: de sărbători, nu vrem infractori”, spune Alexandra.

„Au reușit să ne scoată în stradă și de Ziua Națională. Oare Dragnea ce face la ora asta? Sunt sigur că nu se gândește la binele țării. Poate se gândește cum să mai schimbe Legile justiției ca să îi fie lui bine pentru că noul dosar de la DNA nu prea e în favoarea lui. Poate, în sfârșit, se va face dreptate. M-am bucurat că nu l-am văzut nici pe Dragnea, nici pe Tăriceanu la paradă (de 1 Decembrie – n.red.). Măcar atâta bun simț au avut, să nu strice și acest eveniment frumos”, a declarat Claudiu.

Oamenii prezenți în stradă au strigat: „Firea, nu uita, asta nu e piața ta”, „PSD, ciuma roșie”, „Trădătorii”, „Demisia”.

Primăria Capitalei a anunțat că va organiza între 5-17 decembrie, în Piața Victoriei, un târg de sărbători, în condițiile în care legea organizării adunărilor publice nu permite desfășurarea a două manifestații în același loc.

„Urmare a unei solicitări primite din partea Inspectoratului Școlar al Municipiului București, Primăria Capitalei va organiza, prin intermediul PROEDUS și ARCUB, în perioada 05 -17 decembrie, în Piața Victoriei, evenimentul cultural dedicat copiilor «Târg de sărbători – Festival de colinde și obiceiuri de iarnă». În acest scop, în alvelola centrală a pieței vor fi amplasate un număr de aproximativ 30 de căsuțe și o scenă pe care vor evolua ansambluri de copii și elevi, precum și artiști consacrați. Târgul va fi deschis în perioada menționată, zilnic, între orele 10 și 22. Pentru accesul vizitatorilor vor fi amenajate treceri de pietoni temporare, iar traficul auto nu va fi restricționat”, arată Primăria Capitalei, într-un răspuns transmis Agenției de presă MEDIAFAX.

Decizia Municipalității a fost criticată de premierul Mihai Tudose, care a spus că amplasarea unui Târg de Crăciun în Piața Victoriei nu este „cea mai inspirată decizie”, afirmând că și primarul Gabriela Firea va înțelege acest lucru.

„Târgul de Crăciun, apropo că veni vorba, nu cred că este cea mai inspirată decizie un târg în mijloc. Am aflat astăzi (joi – n.red.) și eu despre acest lucru. În primul rând, spuneți-mi cum ajunge omul acolo că nu prea sunt treceri de pietoni. Este complicat. Eu cred că (primarul general, Gabriela Firea-n.r.) își va da seama că nu este cea mai inspirată alegere. Mai mult se și interpretează, am înțeles că se face târg ca să nu mai nu mai vină nu știu cine. Nu, dom’le, să vină!”, a declarat premierul Mihai Tudose.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Legea care se aplică OBLIGATORIU în orice bloc din România. Asociațiile de PROPRIETARI nu o...
Muncă până la moarte. Raportul real dintre speranța de viață și vârsta de pensionare
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Ziua în care România şi-a făcut cei mai puternici aliaţi