MITINGURI PRO ȘI CONTRA lui TRAIAN BĂSESCU. Președintele suspendat, la CLUJ. „Veniți la vot la referendum. A început izolarea României în UE”

MITINGURI PRO ȘI CONTRA lui TRAIAN BĂSESCU. Președintele suspendat, la CLUJ. Veniți la vot la referendum. A început izolarea României în UE
Publicat: 14/07/2012, 12:56
Actualizat: 14/07/2012, 12:56

Susținătorii lui Traian Băsescu au organizat astăzi la Cluj un miting pentru președintele suspendat, la care participă conducerea PDL, Mihai Răzvan Ungureanu, Mihai Neamțu și Traian Băsescu. La București,câteva sute de membri ai sindicatului militarilor disponibilizați au protestat împotriva președintelui suspendat în Piața Victoriei.

Președintele suspendat a aprins o flacără, apropiată de cea olimpică, intitulată „flacăra democrației” care va fi purtată prin țară până pe 29 iulie, ziua referendumului.

„Dacă pe 29 iulie noaptea vom constata că românii au dat o lecție lui Crin și Victor o vom menține aprinsă, dacă românii vor spune da restaurației o vom stinge până la alegerile următoare. Eu vreau ca ea să ardă și după 29 iulie noaptea, este flacăra democrației în România”, a spus Traian Băsescu.

El a spus că românii au de ales pe 29 iulie între restaurație dacă vor spune „DA” la referendum și mersul înainte dacă vor vota „NU”. El i-a îndemnat pe români să meargă la vot, pentru ca președintele să aibă legitimitate și după data de 29 iulie.

UPDATE 12.05 Traian Băsescu le vorbește susținătorilor săi adunați la mitingul de la Cluj.

„Nu am crezut că la vârsta mea voi mai da o bătălie politică, USL va pierde încă o dată”

„Nu au înțeles că nu lupt pentru un om, ci pentru o țară. Nu lupt pentru un scaun, ci pentru români. Nu lupt pentru interes de grup, ci pentru valorile europene”

„Lui Crin și Ponta i-au trebuit trei zile să distrugă credibilitatea României. Au decapitat statul pentru un motiv pe care încă nu l-au declarat: au nevoie să pună mâna pe justiție”

„Vor să ocupe scaunul de la Cotroceni pentru că numai de acolo se pun șefii de la Parchetul General, DNA, instanțelor”

„S-au aruncat cu sălbăticie asupra statului de drept. S-au rățoit la partenerii de la Bruxelles, au greșit pentru că toți europenii au văzut că se ceartă cu Bruxelles dar nu au curaj să spună nici pâs în fața lui Voiculescu. Oare de ce le este mai frică de Voiculescu decât de legile și bunele practici europene? Ei înșiși sunt rezultatul corupților și unul fie că-l cheamă Crin și altul fie că-l cheamă Victoraș sunt niște marionete pentru a-i apăra pe cei care sunt gata de băgat la pușcărie”

Au fost duși la pușcărie Iacubov, Vântu și capacul a fost pus de Năstase. Atunci au înțeles că dacă nu pun mâna pe justiție ajung la pușcărie. În Parlament sunt 20 de oameni sub urmărire penală. Oamenii ăștia și-au vândut țara pentru a-i scăpa pe corupți de lege. Românii nu vor accepta acest lucru.

Românii nu își vor da președintele pentru pușcăriabilii din USL.

Îi rog pe români să nu cadă în plasa naționalismului, UE este un loc cu valori ale democrație în care toți respectă legea.

Prin atitudinea lor izolează România, procesul de izolare a început. Izolarea este declanșată și în scurt timp vom afla că nu mai putem deschide ușa nimănui în UE.

Am făcut un apel la cei patru noi lideri, apelul meu a fost primiți-mă vă rog pentru a vă spune ce trebuie făcut pentru a nu izola România.

Nu vreau să câștig la masa verde, un președinte are nevoie de legitimitate. În politică un președinte are nevoie de legitimitate, de aceea eu îi chem pe toți românii indiferent ce opțiuni politice au să vină pe 29 iulie la vot. Votul nu este despre Traian Băsescu, Crin Antonescu și Ponta, ci despre restaurație sau mers înainte.

Cei doi lideri și-au condus partidele la o lovitură împotriva statului de drept.

Ce om politic din lumea asta rezistă la vârf la peste 50% timp de peste opt ani? Mulți spun: n-ai nicio șansă. Eu trebuie să joc până în ultima clipă cartea democrației.

Le-am cerut tuturor celor care mă susțin să nu rămân președinte prin nevalidarea referendumului. Un președinte legitim rămâne prin votul oamenilor. Mergeți la vot, apărați-vă sau nu președintele”

Suspendarea președintelui dincolo că le-a dat accesul la justiție, că CCR nu a constatat nicio încălcare, au împins lucrurile la referendum, au nevoie să-și legitimeze ticăloșia.

Este cea mai ticăloasă atitudine pe care o poate avea un om politic, să facă un lucru rău după care să încerce să se ascundă în spatele votului popular, sperând că trustul lui Voiculescu, Vântu vor reuși să-i prostească pe români. Vă asigur că și-au greșit socoteala. Poporul se va dovedi mult mai inteligent decât oamenii politici.

Cum ar arăta România cu un popor care validează acest lucru. Românii nu vor putea fi aduși să valideze o ticăloșie. Nu vor putea fi aduși să valideze abuzul constituțional. Românii nu vor putea fi făcuți astăzi să se comporte ca cetățeni ne-europeni.

Oricât i-am supărat eu pe români, între a fi supărați și plapumă pentru infractori, vă spun dragilor ați rămas fără plapumă.

Nu votați pentru mine, votați cea mai bună soluție pentru mersul înainte al României.Votați Nu pentru restaurație și hoți ajunși să controleze instituțiile statului.

Nu știu cum să vă transmit cât de important este referendumul din 29 iulie. Ce au greșit oamenii politici este pus în fața poporului.

Majoritatea din Parlament a făcut o ticăloșie pentru a apăra hoții, reacția aliaților noștri a fost dură din punct de vedere politic. Antonescu și Ponta sunt niște oameni fără credibilitate la Bruxelles, dar pe 29 iulie este prima dată când românii fac și altceva decât să-și aleagă reprezentanții. Scot la tablă pe politicieni și unul va lua 10, altul va lua notă de cădere la BAC. Sper că cel care va lua nota de trecere să fiu eu. Voi românii pe 29 aveți ocazia să dați cea mai tare lecție politică clasei politice din România.

De astăzi până pe 29 iulie o flacără apropiată de cea olimpică să ardă, ea se va numi flacăra democrației și va fi purtată prin țară de tineri de dreapta. Dacă pe 29 iulie noaptea vom constata că românii au dat o lecție lui Crin și Victor o vom menține aprinsă, dacă românii vor spune da restaurației o vom stinge până la alegerile următoare. Eu vreau ca ea să ardă și după 29 iulie noaptea, este flacăra democrației în România.

UPDATE 12.00 Președintele suspendat este însoțit la mitingul de la Cluj de soția sa Maria Băsescu.

UPDATE 11.50 Mihai Răzvan Ungureanu ține un discurs în favoarea președintelui suspendat.

„Aveți încredere în doi oameni care nu vor să fie cetățeni ai Europei? Nouă ne place munca și nu ne place minciuna. Îl cunosc pe Traian Băsescu de ani buni, v-a dezamăgit el vreodată? V-a mințit el vreodată?”

„Niciodată nu s-a întâmplat în această țară să vezi că țările sunt făcute bucăți.”

UPDATE 11.47 La mitingul de la Cluj vorbește prim-vicepreședintele PDL, Cristian Preda.

„Mai înseamnă ceva libertatea pentru USL? Da, că Adrian Năstase trebuie să fie liber. Ce înseamnă egalitatea pentru cei de la USL? Că un doctor este egal cu un dottore. Fraternitate ce înseamnă pentru USL? Înseamnă fraternitatea PSD și PNL, sunt liberali Cătălin Voicu și Dan Voiculescu. Ce este normalitatea lui Crin Antonescu? Ca leul să fie din ce în ce mai slab în fiecare zi, ordonanțele să fie mai tari decât legile.”

„Dacă nu ne pasă de Bruxelles, vreți Moscova?”

UPDATE 11.40 Președintele Vasile Blaga a cerut demisia premierului Victor Ponta.

„Ponta și Antonescu nu fac altceva decât să acapereze instituțiile și statul cum a făcut-o în perioada 2000 – 2004. Ponta a ajuns vasalul lui Antonescu și Voiculescu. Noi cerem jos Ponta, pleacă hoțule acasă!”

UPDATE 11.30 La mitingul de la Cluj vorbește fostul premier Emil Boc.

în 29 iulie nu este vorba doar despre președinte, este în joc existența democrației în această țară. Nu voi susține un asemenea demers pentru că președintele nu a încălcat Constituția. Nu trebuie să-i lăsăm pe cei de la putere să facă abuzurile, au transformat România în oaia neagră a UE

Ne pun în pericol existența în Uniunea Europeană, ne pune în pericol dreptul de a mai circula cu buletinul în UE. Rudele voastre care lucrează în Spania și Italia nu vor mai putea face acest lucru. Drumurile care se fac cu bani europeni, nu se va mai putea face acest lucru

Acestea sunt consecințele dacă îi lăsăm să abuzeze în continuare. În 29 iulie haideți să oprim mârșăvenia să salvăm democrația

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Furie și indignare după ce fotografia cu teroriștii Hamas defilând cu trupul gol și mutilat...
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Autoritățile au decis. Cine va avea custodia Ritei, fiica regretatei Rona Hartner: ,,Tatăl are rolul...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Metodă „DRONA” folosită pe autostradă. Care sunt șoferi vizați? - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Devine obligatoriu în România. Anunț la Guvern chiar azi, 29 martie: Voi scrie în lege...
Un mare post din România moare. Se închide, sute de angajați rămân pe drumuri
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Patrick, sentimente ascunse pentru Giuly!? Patrick și Robert au purtat o discuție pe tema acestui...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Scandinavia s-ar fi „născut” din Groenlanda, indică un nou studiu geologic