Monica Macovei a câștigat procesul intentat fostului ministru Dan Șova

Redactor:
Eliana Radulescu
Monica Macovei a câștigat procesul intentat fostului ministru Dan Șova
Europarlamentarul Monica Macovei a anunțat, marți, că a câștigat, prin hotărâre definitivă și irevocabilă, procesul intentat lui Dan Șova, care a susținut că tatăl acesteia ar fi fost "general de Securitate" și "șeful Securității Giurgiu".

„Am câștigat procesul cu Șova și la Curtea de Apel. Minciunile lui Șova despre tatăl meu au fost demontate. Curtea de Apel București a decis că Dan Șova a mințit atunci când a spus că tatăl meu ar fi fost «general de securitate» și «șeful Securității Giurgiu»”, se arată într-un comunicat remis presei.

Monica Macovei amintește că, anterior, și Tribunalul București a decis că Șova „a mințit” când a făcut aceste acuzații mincinoase în legătură cu tatăl său și a admis, în octombrie 2013, acțiunea depusă de ea și de mama sa, prin care îi solicita dovezi lui Șova.

„Dan Șova nu a avut și nu are nicio dovadă, a mințit cu bună știință”, arată Macovei.

Monica Macovei mai precizează că hotărârea din decembrie 2014 a Curții de Apel din București este definitivă și executorie și că o va executa.

Potrivit unei postări anterioare făcută pe blogul personal, Monica Macovei arăta că a solicitat în acțiunea depusă la Tribunalul Municipiului București ca Dan Șova să își ceară public scuze și să plătească daune morale în valoare de 700.000 lei.

Europarlamentarul Monica Macovei, împreună cu mama ei, l-a acționat în judecată, în 18 septembrie 2012, pe Dan Șova pentru afirmațiile mincinoase pe care le-a făcut la adresa tatălui ei,Vasile R. Gherghescu. Aceasta susținea că declarațiile fostului ministru au prejudiciat atât demnitatea și imaginea ei, pe cea a mamei sale, Silvia Gherghescu, cât și memoria tatalui său.

 

Inchide