Moțiunea de cenzură, citită în plen de un liberal / Parlamentul, aproape gol: Doar 128 de parlamentari sunt în sală / Marcel Ciolacu: Moțiunea este neserioasă / Turcan: Guvernul Dăncilă va ajunge istorie LIVE TEXT

Moțiunea de cenzură, citită în plen de un liberal / Parlamentul, aproape gol: Doar 128 de parlamentari sunt în sală / Marcel Ciolacu: Moțiunea este neserioasă / Turcan: Guvernul Dăncilă va ajunge istorie LIVE TEXT
Publicat: 03/10/2019, 12:14

12:05 Turcan, despre moțiune: Continuăm negocierile cu parlamentarii. Vor fi mult peste 233 de voturi

Liderul deputaților PNL Raluca Turcan a afirmat, joi, că partidul va continua negocierile cu parlamentarii privind moțiunea de cenzură și că vor obține cu mult peste 233 de voturi. Liberalul a adăugat că Guvernul Dăncilă va ajunge istorie.

Citiți continuarea…

11:33 Meleșcanu, despre moțiune: Politica se face pe voturi, ca și fotbalul pe goluri. Nu avem emoții

Președintele Senatului Teodor Meleșcanu a afirmat, joi, că Guvernul PSD nu are de ce să aibă emoții în privința moțiunii de cenzură, deoarece „politica se face pe voturi, ca și fotbalul pe goluri”.

El a adăugat că până la decizia instanței privind excluderea sa din ALDE va rămâne membru afiliat PSD.

Citește continuarea…

11:19 Ciolacu: PSD nu are 233 de parlamentari, dar nici opoziția adunată nu face 233 voturi

Marcel Ciolacu a declarat, joi, că PSD nu are 233 de parlamentari, dar nici cele cinci partide de opoziție adunate nu fac 233 de voturi pentru a trece moțiunea de cenzură. Președintele Camerei Deputaților a adăugat că i se pare în continuare că moțiunea e neserioasă.

Citiți continuarea…

10:27 Parlamentul, aproape gol la citirea moțiunii de cenzură. Doar 128 de parlamentari sunt în sală

Parlamentarii lipsesc, joi, de la citirea moțiunii de cenzură pentru demiterea Guvernului. Doar 128 de parlamentari sunt prezenți în sala de plen, din totalul de 465.

Senatorul PNL Florin Cîțu citește, la ora transmiterii acestei știri, în plenul Parlamentului, moțiunea de cenzură intitulată „Ca să reconstruim România, Guvernul Dăncilă trebuie demis urgent”.

Moțiunea de cenzură trebuia să fie citită miercuri, iar votul ar fi urmat să aibă loc sâmbătă, însă ordinea de zi a ședinței de miercuri a fost respinsă cu 194 împotrivă, 181 pentru, o abținere, iar trei nu au votat.

Citește continuarea…

Știrea inițială. 128 de parlamentari sunt în sala de plen la citirea moțiunii.

Moțiunea de cenzură trebuia să fie citită miercuri, iar votul ar fi urmat să aibă loc sâmbătă, însă ordinea de zi a ședinței de miercuri a fost respinsă cu 194 împotrivă, 181 pentru, o abținere, iar trei nu au votat.

Prin urmare, Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaților și Senatului au decis ca moțiunea de cenzură să fie citită într-un plen reunit, joi, ora 10.00, iar dezbaterea și votul urmează să aibă loc joia viitoare, tot de la ora 10.00.

Președintele Camerei Deputaților Marcel Ciolacu a declarat că PSD a pierdut matematic majoritatea în Parlament, în contextul votului de miercuri. Acesta a afirmat că premierul Viorica Dăncilă nu ar trebui să își dea demisia.

Numele moțiunii de cenzură inițiată de PNL este „Ca să reconstruim România, Guvernul Dăncilă trebuie demis urgent”. În textul documentului obținut de MEDIAFAX, Opoziția vorbește despre șansele pe care România le-a ratat în perioada guvernării PSD și despre „incompetența” premierului Viorica Dăncilă.

Partidele de Opoziție susțin, în textul moțiunii de cenzură, că Guvernul Dăncilă poate fi numit „guvernul șanselor ratate pentru România”. Totodată, în document este precizat că România a pierdut aproape 6,4 miliarde de euro din fondurile europene alocate țării noastre.

O altă „ratare” amintită de partidele de opoziție în moțiune vizează autostrăzile. Încă un motiv pentru demiterea Guvernului Dăncilă îl reprezintă taxele introduse prin Ordonanța „Lăcomiei”. Și noul an școlar este un argument al Opoziției invocat în moțiunea de cenzură.

Opoziția îi reproșează premierului Viorica Dăncilă că nu a eliminat recursul compensatoriu, astfel au fost eliberate persoane condamnate pentru infracțiuni cu violență, care între timp au și recidivat.

Formațiunile din Opoziție propun ca soluție un guvern mai suplu, cu doar 15 ministere, o echipă formată din oameni competenți.

„Putem să anticipăm încă de acum faptul că soluția benefică pentru România înseamnă un guvern suplu, european, cu 15 ministere, format dintr-o echipă de oameni competenți, care au demonstrat profesionalism, integritate și responsabilitate în întreaga lor carieră. Soluția după demiterea Guvernului PSD mai înseamnă adoptarea unui program de guvernare responsabil, orientat către dezvoltarea și modernizarea țării și către prosperitatea reală a fiecărui român. Astfel, vom putea reașeza România pe drumul ei firesc: prin investiții publice majore, prin utilizarea fondurilor europene, printr-o creștere economică solidă bazată pe producție și exporturi, prin servicii publice de cea mai bună calitate”, arată textul moțiunii de cenzură.

foto colaj: Mediafax / Pixabay

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Reghe cere sprijinul instanței: 'Trebuie să înceteze această hărțuire!' Poliția nu confirmă urmărirea penală împotriva...
Detalii tabu din viața intimă a unei actrițe: și-a pierdut virginitatea la 35 de ani
Momentul în care strada din Cluj s-a surpat și s-a format un crater uriaș. Un...
Tragedie în România! A MURIT
Cum va fi vremea în luna mai! Specialiștii de la ANM preconizează o perioadă imprevizibilă...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
Gorghiu: Ministerul Justiţiei depune eforturi ca prinţul Paul să-şi execute pedeapsa în România
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Șoferii vor fi înregistrați. A intrat în vigoare din martie 2024. E imposibil să scapi
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Astronomii au descoperit cum s-a format „inima” de pe Pluto