MOȚIUNEA DE CENZURĂ împotriva Guvernului DĂNCILĂ va fi depusă pe 10 decembrie. Opoziția: Executivul trebuie să plece! Dragnea nu mai e sigur

MOȚIUNEA DE CENZURĂ împotriva Guvernului DĂNCILĂ va fi depusă pe 10 decembrie. Opoziția: Executivul trebuie să plece! Dragnea nu mai e sigur
Publicat: 23/11/2018, 16:39
Actualizat: 25/03/2019, 21:34

„Moțiunea de cenzură va fi depusă probabil în jurul datei de 10 decembrie, dar e cu probabilitate mare”, a declarat deputatul PNL Ioan Cupșa, pentru MEDIAFAX.

Întrebat dacă opoziția are sprijinul UDMR și voturile necesare pentru a trece o moțiune de cenzură împotriva Guvernului, liberalul a susținut că partidul din care face parte duce negocieri în acest sens.

„PNL duce astfel de negocieri de câteva săptămâni. Sperăm să obținem acele voturi în săptămâna dintre 10 și următoarea săptămână când va fi dezbătută probabil moțiunea de cenzură”, a afirmat Ioan Cupșa.

Președintele PMP, Eugen Tomac, a declarat, joi, la Parlament, că există șanse ca moțiunea să treacă mai ales că sunt mulți parlamentari PSD nemulțumiți de Guvern.

„Ultima inițiativa, cea legată de rectificarea bugetară, ne obligă să acționăm cu fermitate în acest sens. Am discutat cu domnul președinte Orban, cu domnul președinte Barna, chiar ieri, și urmează ca luni să anunțăm probabil și ziua în care vom depune moțiunea de cenzură. Acest guvern trebuie să plece. Vedeți că domnul Dragnea vrea să pară sigur, dar nu mai este sigur. A propus să fie înlocuiți 10 miniștri în actualul Cabinet, când putea foarte simplu să propună o restructurare guvernamentală și să-i treacă prin vot în Parlament. Nu a avut acest curaj. Tocmai de aceea cred ca suntem obligați să depunem o moțiune de cenzură. Șanse sunt din ce in ce mai mari ca acestă moțiune să reunșească.”, a susținut Eugen Tomac.

Și președintele USR, Dan Barna, a declarat, marți, că zilele trecute a avut o întâlnire cu ceilalți lideri ai partidelor din Opoziție pe tema depunerii unei moțiuni de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă. Acesta a adăugat că nu a fost avansat, în cadrul întrevederii vreun nume de premier.

„Obiectivul moțiunii de cenzură este unul evident și vom depune această moțiune. Discutăm acum cu parlamentarii, om la om. Am avut zilele trecute o întâlnire cu ceilalți lideri ai partidelor din Opoziție, nu avem încă data la care o vom depune, dar va fi cu siguranțã o moțiune de cenzură pentru că este un element obligatoriu de reacție la ceea ce se întâmplă și ceea ce furnizează acum PSD României”, a afirmat Dan Barna, marți, la Palatul Parlamentului.

Liderul USR a punctat că Opoziția încearcă să genereze o majoritate a parlamentarilor care ar putea să o susținămoțiuneadecenzură.

„Discuțiile nu merg în mod spectaculos. Om la om, mulți parlamentari PSD confirmă că așa nu se mai poate continua, dar am văzutdefiecare dată că atunci când s-a ajuns la votdeschis, în plen, a fost bloc în jurul lui Liviu Dragnea și din această perspectivă lucrurile suntdestuldecomplicate”, a completat Barna.

Chestionat dacă există o variantădepremier în cazul în caremoțiuneadecenzurăa Opoziției ar trece, acesta a spus cădeocamdată nu există un nume.

„Aritmetica parlamentară și eventuala majoritate care să susțină un Guvern după cemoțiunea trece presupun negocieri,deaceea,deocamdată, nu am înaintat o variantãdepremier în discuție. Încerăm să vedem care este viziunea celor care ar urma să susțină o astfeldemoțiunedecenzurăpentru a vedea dacă găsim o variantă, să spun comestibilã, pentru toatã lumea”, a conchis președintele USR.

Ultima moțiune de cenzură împotriva Executivului, inițiată de PNL și susținută de USR și PMP, a fost depusă pe 20 iunie.

Pe 27 iunie, Camera Deputaților și Senatul au respins moțiunea de cenzură împotriva Guvernului, inititulată„Demiterea Guvernului Dragnea-Dăncilă, o urgență națională!”. Parlamentarii PSD-ALDE au fost prezenți în sală, pentru a asigura cvorumul la moțiune, dar nu au votat.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Primele & singurele imagini cu Mititelu Jr., după ce s-a intoxicat cu medicamente! E bine,...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
Temu şi Shein, verificate la sânge de ANPC. La ce nereguli sunt atenţi inspectorii
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Meteorologii Accuweather anunță precipitații și temperaturi scăzute: Prognoza meteo pentru ziua de miercuri, 24 aprilie...
Momente de neratat cu divele din România! Au căscat gura maaare, maaaare
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul...
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Decizie de ultimă oră pentru cei care au TELEFOANE mobile. Noua regulă va fi OBLIGATORIE
Mare surpriză la Survivor All Stars. A plecat acasă un mare favorit
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Poluarea cu metan, acum mai ușor de observat ca niciodată din spațiu