MOȚIUNEA DE CENZURĂ. Marko, ironic către opoziție: Câte greșeli, câte șantaje, câte trădări rușinoase am făcut împreună

MOȚIUNEA DE CENZURĂ. Marko, ironic către opoziție: Câte greșeli, câte șantaje, câte trădări rușinoase am făcut împreună
Vicepremierul Marko Bela a calificat, vineri, drept "fals" capitolul din moțiunea de cenzură referitor la UMF Târgu Mureș, el spunând că, de aceea, tot documentul nu are nicio credibilitate pentru el, pentru că presupune că și celelalte capitole au fost scrise cu aceleași porniri
Publicat: 27/04/2012, 15:43
Actualizat: 25/06/2013, 16:36

Vicepremierul Marko Bela a calificat, vineri, drept „fals” capitolul din moțiunea de cenzură referitor la UMF Târgu Mureș, el spunând că, de aceea, tot documentul nu are nicio credibilitate pentru el, pentru că presupune că și celelalte capitole au fost scrise cu aceleași porniri, scrie Mediafax.

„Observând cât de fals este capitolul legat de relațiile interetnice și de soluția găsită de guvern prin care impune respectarea legii la UMF Târgu Mureș, pentru mine nu mai are nicio relevanță textul moțiunii, nu mai are credibilitate, deoarece trebuie să presupun că și celelalte capitole au fost scrise cu aceleași porniri”, a spus Marko.

„Un principiu simplu, dar esențial atunci când formulezi o critică și vrei să fii ascultat, încearcă să spui numai adevărul. (…) Dacă în această critică se află și neadevăruri, atunci cel vizat va afirma cu o nemaipomenită ușurare «Iată că sunt acuzat pe nedrept», și nu va considera că este vorba despre o critică justă ,ci mai degrabă despre o calomnie”, a spus Marko Bela.

El a menționat că, în pofida celor 22 de ani de când se află în Parlament, ar mai avea ce învăța în legătură cu tacticile de supraviețuire ale politicienilor.

Marko a spus însă că nu este de acord că în politică este mai bine să nu ai memorie prea lungă dacă vrei să supraviețuiești.

Marko a spus, ironic, că reprezentanții PSD trebuie să uite că au fost susținuți la guvernare de UDMR între anii 2000-2004 și s-au lăsat „șantajați” de „acești șantajiști ordinari” să accepte modificarea Legii administrației publice locale introducând obligativitatea utilizării limbii maghiare în instituții în localitățile în care etnicii maghiari reprezintă peste 20% din populație.

El a amintit PSD că, „pentru a rămâne la putere”, a modificat Consituția în 2003, „împreună cu acești udemeriști care nu fac altceva decât un șantaj permanent”, astfel încât acestă obligație de utilizare a limbii materne să se extindă și la instituțiile deconcentrate și la justiție.

„Câte școli maghiare, câte trădări rușinoase pe care le-am făcut împreună!”, le-a mai spus Marko Bela social-democraților.

Pe de altă parte, Marko Bela a subliniat, ironic, că reprezentanții PNL ar trebui să uite că, „pentru a rămâne în politică”, au fost împreună cu Uniunea în același guvern și au „conspirat împreună împotriva intereselor României”, atunci când, în 1999, au votat o nouă lege a învățământului care a permis înființarea de unități școlare și facultăți în limba maghiară.

„Câte greșeli, câte șantaje, câte trădări, iar acum, dintr-o dată, v-ați luminat, dragi colegi!”, le-a spus el parlamentarilor din opoziție.

Marko a precizat că ceea ce s-a menționat în moțiunea de cenzură despre autonomia universitară este o „bazaconie”, el subliniind că respectarea autonomiei nu înseamnă nerespectarea legilor și a Constituției țării.

„Mă amuză că peste noapte ați devenit mari autonomiști, stimați colegi. (…) Astăzi, în locul dumneavoastră, eu nu aș fi inclus problema UMF Târgu Mureș în această moțiune de cenzură”, a ținut să sublinieze senatorul UDMR

La începutul intervenției sale, vicepremierul a menționat că, spre deosebire de antevorbitorul său, deputatul PNL Ciprian Dobre, va vorbi într-o singură limbă, pe care o înțeleg cei prezenți în sală, pentru ca aceștia să recepteze totuși mesajul pe care îl are de transmis.

„Din cele trei limbi pe care le-a folosit domnul deputat, una am înțeles-o destul de bine, și anume limba română. Cealaltă limbă mi se pare că a fost limba engleză și aproximativ și în acea limbă am recepționat ce a vrut să spună. A treia limbă a semănat foarte mult cu limba maghiară, dar nu prea am înțeles ceea ce s-a spus în acea limbă”, a spus Marko Bela.

El a declarat că apreciază faptul că deputatul din Târgu Mureș a încercat să învețe limba magiară, care „deocamdată e o intenție”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
Umilință maximă pentru noii Chefi la cuțite: Niște habarniști
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
O zonă turistică populară, închisă din cauza unor flori care miros urât