NEMULȚUMIRE. Kelemen: Guvernul va mai prelungi starea de alertă. PNL vrea alegeri locale anul viitor

Redactor:
Alisa Ioana
NEMULȚUMIRE. Kelemen: Guvernul va mai prelungi starea de alertă. PNL vrea alegeri locale anul viitor
NEMULȚUMIRE. Kelemen: Guvernul va mai prelungi starea de alertă. PNL vrea alegeri locale anul viitor / Foto: Mediafax

Guvernul va mai „găsi o chichiţă” pentru a prelungi starea de alertă până va mai exista un singur bolnav de COVID pentru că PNL vrea alegeri locale anul viitor. Ocolirea Parlamentului încalcă principiile democratice dintr-un stat membru al UE, consideră preşedintele UDMR, Kelemen Hunor.

Kelemen Hunor a declarat joi pentru Mediafax că perspectiva spre care se îndreaptă România este una sumbră, în condiţiile în care Parlamentul nu mai dezbate şi aprobă prelungirea stării de alertă.

UDMR a fost singura formaţiune care a cerut în Birourile Parlamentare Reunite ale Parlamentului să fie introdusă pe ordinea de zi dezbaterea şi votarea prelungiri stării de alertă.

Am argumentat spunând că CCR a spus de mai multe ori că drepturile fundamentale pot fi limitate doar prin lege, prin aprobare în Parlament, nu printr-o simplă HG. În afară de noi nimeni nu a susţinut această variantă, parcă există o mare coaliţie împotriva deciziilor CCR şi a respectării Constituţiei şi parcă toţi s-au ferit să spună da sau ba”, a spus Kelemen.

Liderul UDMR a avertizat că dacă se acceptă ca un Guvern, indiferent care este acesta, poate să ocolească Parlamentul şi să limiteze drepturile fundamentale printr-o HG, dacă se acceptă să fie interpretată legea aşa cum doreşte un Guvern şi nu se intervine, se creează un precedent periculos.

„Guvernul va mai găsi o chichiţă pentru a prelungi starea de alertă”

Kelemen Hunor s-a declarat convins că, în aceste condiţii, Guvernul va mai găsi o chichiţă pentru a prelungi starea de alertă şi după 15 iulie, ceea ce înseamnă că nu va exista posibilitatea organizării alegerilor locale în septembrie.

„Sunt convins că Guvernul doreşte să împingă alegerile până în primăvara anului viitor fiindcă aşa îi convine PNL-ului, să avem alegeri parlamentare, iar după şase luni să avem alegeri locale pentru a maximiza şansa de a câştiga şi la locale. Sunt convins că există în capul unora de la guvernare această intenţie de a amâna alegerile locale”, a afirmat Kelemen.

Acesta a explicat că până în 26 iulie ar trebui să existe legea de organizare a alegerilor locale, după care Guvernul are la dispoziţie câteva zile să elaboreze metodologia.

Ce prespune prelungirea stării de alertă

Dacă starea de alertă se prelungeşte până în 17 iulie, când Parlamentul este în vacanţă, şi se va mai prelungi încă o dată, ar însemna că în stare de alertă nimeni nu va putea argumenta necesitatea organizării alegerilor locale şi toată lumea va vorbi despre prelungirea mandatelor aleşilor locali până în mai – iunie 2021.

„Acest lucru se va întâmpla mai mult ca sigur. Iar PSD asistă la această situaţie fără a avea nicio poziţie. Nu ştiu dacă PSD şi PNL au o înţelegere în acest sens sau este o lene de gândire, dar acest pericol rămâne”, a mai spus preşedintele UDMR.

Kelemen nu crede că PSD va mai depune vreo moţiune de cenzură în condiţiile în care starea de alertă se va prelungi şi după 15 iulie.

„Dacă o dată ai putut să faci acest lucru cu Parlamentul, vei face şi a doua oară şi vei prelungi starea de alertă până când îţi convine, până va exista un singur bolnav, o singură îmbolnăvire. Rămâne virusul şi trebuie să lupţi cu inamicul COVID -19”, a menţionat Kelemen Hunor.

Acesta a criticat artificiul prin care s-a ocolit Parlamentul şi s-au limitat drepturile fundamentale.

„Nu spun că e dictatură, dar este dincolo de parlamentarism şi democraţie să împingi lucrurile către o direcţie care nu va ajuta pe nimeni pe termen mediu şi lung. Nu este o atitudine acceptabilă, este un comportament care nu are nimic cu democraţia parlamentară, se încalcă principiile democratice dintr-un stat membru al UE”, a conchis Kelemen Hunor.

Medicul care a prezis pandemia de COVID-19 în 2017 a anunţat că urmează un nou...
Cine e bărbatul celebru care a plătit 80.000 de euro pentru o noapte de amor...
FOTO. Alexandra Stan, cele mai fierbinți ipostaze în care a apărut vreodată Cântăreața a lăsat...
Brigitte Pastramă, în lacrimi la tv! A explicat de ce a divorțat, de fapt, de...
Câți bani câștigă cel mai bogat cioban din România. Averea colosală pe care i-a lăsat-o...
Marea Britanie vrea să reducă perioada de carantină la 10 sau chiar 7 zile. România...
Avertismentul Greenpeace: Apa contaminată de la Fukushima ar putea schimba ADN-ul uman
Cine e bărbatul celebru care a plătit 80.000 de euro pentru o noapte de amor...
Înainte de nuntă, mirele a aflat că mireasa l-a înșelat. S-a razbunat în văzul tuturor:...
400.000 de tinere au fost ţinute SCLAVE sexuale într-un singur loc. ''Mă VIOLAU în fiecare...
Nicolae Ceaușescu, gest RUȘINOS față de Arsenie Boca. De ce l-a amenințat și a făcut...
ȘOC! Ce a găsit o femeie din Argeș într-o parcare. Poliția i-a BĂTUT la ușă...
”Modelul suedez” ar putea fi aplicat în România. Ce măsuri șocante implică asta
10 motive pentru care o femeie căsătorită îşi înşală soţul
SITUAŢIA ALARMANTĂ pe judeţe. Bucureştiul rămâne pe PRIMUL la numărul de infectări. Lista completă cu...
Cine sunt miliardarii necunoscuţi ai lumii. Au averi fabuloase, de care aproape nimeni nu ştie,...
×
Inchide