Nicolae Ciucă: „România rămâne o destinație atractivă pentru investitorii din afara graniţelor”

Nicolae Ciucă: „România rămâne o destinație atractivă pentru investitorii din afara graniţelor”
Nicolae Ciucă: „România rămâne o destinație atractivă pentru investitorii din afara graniţelor” / Sursa FOTO: facebook.com/guv.ro
Publicat: 06/11/2022, 22:03

Primul-ministru Nicolae Ciucă este de părere că România continuă să rămână o destinaţie atractivă pentru investitorii din afara graniţelor.

Pentru astfel de antreprenori, liderul de la Palatul Victoria arată că economia românească oferă noi oportunităţi.

Ciucă apreciază „creşterea cu o treime a numărului firmelor cu capital străin”

„Creşterea cu aproape o treime a numărului firmelor cu capital străin nou deschise în ţara noastră în primele nouă luni ale acestui an, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, reprezintă confirmarea faptului că prin măsuri guvernamentale am reuşit să compensăm efectele instabilităţii generate de războiul din apropierea graniţelor”, arată Nicolae Ciucă.

Premierul consideră că „nivelul ridicat al încrederii în economia românească este dovedit şi de continuarea colaborării strânse cu state membre ale Uniunii Europene”. Astfel, potrivit datelor Oficiului Naţional pentru Registrul Comerţului, „cel mai mare număr de societăţi cu participare străină aparţine investitorilor italieni, iar cea mai mare valoare a capitalului, firmelor olandeze, state aflate în mod tradiţional în topul celor mai importanţi parteneri economici ai României”.

Într-o mesaj publicat pe pagina de Facebook a Guvernului, şeful Executivului susține că dinamica investiţiilor cu capital străin relevă încă un aspect deosebit de important – orientarea către activităţi din sectoare profesionale, administrative, ştiinţifice, tehnice şi telecomunicaţii.

„Sunt domenii aliniate strategiilor europene de dezvoltare la care România se raliază prin proiecte, reforme şi investiţii asumate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă şi prin Programul de guvernare. Guvernul României rămâne partener onest al mediului de afaceri, aşa cum a dovedit timp de aproape un an de la preluarea guvernării”, spune Nicolae Ciucă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase