Nicușor Constantinescu acuză „poliția politică” și abuzurile DNA

Nicușor Constantinescu acuză poliția politică și abuzurile DNA

La scurt timp după reținerea primarului Constanței, Radu Mazăre, șeful CJ, Nicușor Constantinescu, a postat un mesaj pe Facebook intitulat „Apel către prietenii români!”, în care acuză modul în care a fost „umilit și batjocorit de poliția politică DNA”, precum și „circul” și „abuzurile” începute în cazul său și continuate și în cazul lui Mazăre.

„După ce mi-a fost perchiziționată casa timp de șapte ore, după ce am fost dus cu mandat de aducere, cu sirene și mascați în număr de aproximativ 60, deși nu am fost citat în acel dosar niciodată, deși nu mi s-a precizat care sunt acuzațiile nici măcar la mine în casă, am fost săltat și transferat la DNA București unde, în 10 minute, succint, doamna procuror Ana Dana m-a acuzat de toate hotărârile CJC, legi ale Parlamentului Județului Constanța aflate și astăzi în vigoare, că aplicarea acestora ar reprezenta așa-zisul abuz în serviciu, iar cu acestea aș fi adus avantaje Regiei de Drumuri a Județului Constanța! (…) După ce mi-am demonstrat în fața judecătorilor nevinovăția de două ori la Tribunal și la Curtea de Apel București, astăzi (marți – n.r.), printr-un nou abuz al serviciului DNA, primarul Radu Mazăre a fost ridicat pentru Campusul Henri Coandă realizat în 2012! Circul similar a continuat după scenariul deja cunoscut, au descins mascații cu ofițerii DNA! Din păcate, acest circ și aceste abuzuri continuă sub îndrumarea aceleiași procuroare Ana Dana!”, se arată în postarea președintelui CJ Constanța.

Nicușor Constantinescu precizează, la sfârșitul mesajului, că pleacă în Statele Unite, pentru a-și trata problemele de sănătate.

„Plec din România, după nenumărate programări, dejucate ilegal de DNA, în Statele Unite, să încerc să-mi prelungesc viața!”, arată Nicușor Constantinescu.

Avocatul lui Nicușor Constantinescu, Marius Mocanu, a declarat că șeful CJ Constanța va pleca din țară în cursul acestei zile, urmând ca la sfârșitul săptămânii să fie supus unei intervenții chirurgicale, Constantinescu fiind diagnosticat cu cancer de prostată.

Intervenția va avea loc la un spital din California, Statele Unite.

„Intervenția este programată pe data de 12 aprilie și, în funcție de evoluția post-operatorie, vom vedea când se va putea întoarce domnul Constantinescu în țară”, a precizat avocatul Marius Mocanu.

Primarul Constanței, Radu Mazăre, a fost reținut, marți noapte, pentru 24 de ore, de către procurorii anticorupție, în urma audierilor de la sediul central al DNA, urmând ca edilul să fie prezentat instanței, cu propunerea de arestare preventivă.

Radu Mazăre este acuzat de procurorii anticorupție că a luat mită 175.000 de euro de la un reprezentant al firmei care a construit campusul de locuințe sociale „Henri Coandă”, pentru a o ajuta pe aceasta să câștige licitația și pentru a mări, ulterior, valoarea contractului.

Edilul a fost ridicat de mascați de pe terasa unui restaurant din parcul bucureștean Herăstrău, de unde a fost dus la DNA. Cei care au mers să îl ridice pe Mazăre i-au prezentat acestuia actele în baza cărora are loc acțiunea. După ce a citit documentele, la masă, pe terasa restaurantului, Mazăre a plecat însoțit de mascați.

Președintele CJ Constanța, urmărit penal pentru abuz în serviciu, este cercetat sub control judiciar, ceea ce înseamnă, printre altele, că nu poate părăsi țara. În 4 aprilie, el declara, într-o conferință de presă, că procurorii DNA i-au permis să părăsească țara pentru a merge la tratament în străinătate.

Constantinescu este acuzat că ar fi împiedicat controale ale Curții de Conturi la Regia Autonomă Județeană de Drumuri și Poduri (RAJDP) Constanța și ar fi creat astfel un prejudiciu de 30 de milioane de euro, prin faptul că nu a emis, respectiv prelungit certificate de urbanism și autorizații de construire a unor centrale și generatoare eoliene, solicitate de două firme.

Anchetatorii au făcut, în 19 martie, percheziții la locuința lui Constantinescu și la sediile Consiliului Județean și Regia Județeană de Drumuri și Poduri Constanța. Cu acest prilej, au fost ridicate mai multe documente de la locuința lui Nicușor Constantinescu și de la sediul Regiei Județene de Drumuri și Poduri.

Constantinescu este urmărit penal și în alt dosar al DNA, fiind acuzat că „și-a îndeplinit în mod defectuos atribuțiile de serviciu care decurgeau din calitatea de președinte al Consiliului Județean Constanța, în sensul că a dispus efectuarea unor plăți nelegale în valoare totală de 23.105.903,62 lei (peste 5 milioane euro)”.

Cătălin Legănel, [email protected]

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O fetiță de 4 ani a murit după ce ar fi mâncat macrou congelat. Bunica...
Digi RCS-RDS, cadou de Paște pentru toți abonații din România: toate facturile la jumătate de...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Din ce sunt făcuți mititeii de la „Gusturi românești” din Mega Image. Ce conțin, de...
Dieta biochimică a lui Ion Iliescu | Ce mănâncă, de fapt, fostul președinte la 94...
ANIMAŢIE. Accidentul teribil din Mangalia. Şoferul a murit, iar pasagerul şi-a pierdut o mână: "Mamă,...
Florin Piersic, în stare gravă! Breaking news!
Semnul dumnezeiesc care a apărut în casa nepotului lui Tzancă Uraganu, înainte de a se...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Cum poți stinge martorul pentru sonda Lambda? Ce alte probleme indică „check engine”?
Situaţie critică. Europa devine dependentă de Rusia într-un domeniu vital. Şi România a fost afectată
Simbolul ASCUNS în logo-ul NASA! Spune TOTUL despre adevăratul scop al agenției
OBLIGATORIU prin lege în toată România. A început controlul în toată țara
Program magazine 1 mai 2024. Orarul Lidl, Kaufland, Auchan, Penny, Carrefour, Profi, Mega Image și...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"Zici că era la sala de fitness". Iulia Vântur, concert live! Blondina a fost criticată...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
„Apocalipsa plantelor”: bacteriile decimează culturile și provoacă pagube de milioane de euro