Nicușor Constantinescu: ”Pedofilii sunt liberi, iar eu sunt anchetat pentru abuz în serviciu, care e neconstituțional”

Publicat: 28/06/2016, 10:58

Fostul președinte al Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu a fost adus marți la sediul ICCJ, unde acesta a contestat decizia Curții de Apel Constanța de a fi cercetat în stare de arest preventiv.

„Văd că pedofilii și criminalii sunt tratați în libertate și eu sunt anchetat pentru abuz în serviciu, care este neconstituțional”, a declarat Nicuoșor Constantinescu la sosire.

Referitor la condamnarea pe care a primit-o luni, Nicușor Constantinescu a spus că este vorba despre o „condamnare politică”.

Curtea de Apel Constanța a admis pe 20 mai cererea procurorilor DNA de arestare preventivă a președintelui Consiliului Județea, Nicușor Constantinescu, pe o perioadă de 30 de zile.

Decizia începe de la data punerii în executare a mandantului de arestare preventivă, Curtea de Apel Constanța dispunând emiterea de îndată a acestuia.

Nicușor Constantinescu a a avut pe 19 mai termen la Curtea de Apel Constanța în dosarul Centrului Militar Zonal, însă pe 18 mai, seara, acesta s-a prezentat la Spitalul Județean de Urgență Constanța cu probleme urologice și a fost internat de către medici.

Un echipaj de jandarmi s-a deplasat la locuința lui Nicușor Constantinescu pentru a pune în aplicare mandatul de aducere la instanță în dosarul Centrului Militar Zonal Constanța, însă președintele Consiliului Județean Constanța nu a fost găsit acasă, fiind internat la Spitalul Județean de Urgență Constanța. Ca urmare a acestui fapt, procurorii DNA Constanța au cerut, joi, înlocuirea controlului judiciar cu măsura arestului preventiv, termenul fiind stabilit pentru vineri, la Curtea de Apel Constanța.

Procurorii spun că Nicușor Constantinescu s-ar fi sustras de la obligațiile prevăzute prin măsura controlului judiciar, respectiv obligația de a se prezenta la instanță la termenele prevăzute, după ce, în ultima perioadă, președintele CJ Constanța s-a internat de mai multe ori în diverse unități sanitare chiar în preajma termenelor de judecată.

La sfârșitul lunii octombrie 2015, Nicușor Constantinescu a fost condamnat de Tribunalul Constanța la trei ani și jumătate de închisoare cu executare în dosarul Centrului Militar Zonal, pentru abuz în serviciu. În urma condamnării în acest dosar, care nu este însă definitivă, președintelui CJ Constanța i-a fost interzis să își exercite dreptul de a ocupa o funcție publică, dreptul de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și dreptul de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat pe o durată de cinci ani după executarea pedepsei închisorii, după grațierea totală ori a restului de pedeapsă, după împlinirea termenului de prescripție a executării pedepsei sau după expirarea termenului de supraveghere a liberării condiționate.

Nicușor Constantinescu a fost obligat la plata sumei de 72.642,7 lei, actualizată cu indicele inflației la data efectuării plății, către partea civilă Ministerul Apărării Naționale – Statul Major General, restul pretențiilor civile formulate de MApN fiind respinse ca nefondate. De asemenea, Nicușor Constantinescu a fost obligat la plata sumei de 8.000 de lei reprezentând cheltuieli judiciare către stat.
Nicușor Constantinescu se află sub control judiciar în dosarul în care este judecat pentru un prejudiciu de opt milioane de euro și în cel al Centrului Militar Zonal, în care are și interdicția de a-și exercita funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța.

Decizia Tribunalului Constanța a fost atacată cu apel. În acest dosar, Nicușor Constantinescu a fost trimis în judecată la sfârșitul lunii aprilie 2014, de procurorii anticorupție, pentru abuz în serviciu în formă continuată, el fiind acuzat că, în perioada 2009 – noiembrie 2013, nu a asigurat finanțarea Centrului Militar Zonal Constanța.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Ce au descoperit anchetatorii în mașina presupusului criminal din Orhei. Polițiștii au luat în calcul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
JUDECĂTORII au luat decizia finală. FLORIN CĂLINESCU a primit vestea chiar acum
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Céline Dion a dezvăluit că face terapie 5 zile pe săptămână și se antrenează „ca...