Nicușor Dan, despre numirea lui Mădălin Voicu la Cultură: PSD îl recompensează pentru proiectele depuse în favoarea politicienilor penali

Nicușor Dan, despre numirea lui Mădălin Voicu la Cultură: PSD îl recompensează pentru proiectele depuse în favoarea politicienilor penali
Publicat: 28/01/2017, 17:46
Actualizat: 29/01/2017, 12:10

„Sunt revoltat de numirea lui Mădălin Voicu, un politician acuzat oficial de trafic de influență, fals în declarații și spălare de bani, secretar de stat în Ministerul Culturii. PSD îl recompensează pentru proiectele depuse în Parlament, în favoarea politicienilor penali. Numirile politice, care nu alt criteriu decât loialități de grup, fară nicio legătură cu competența, fac cel mai mare rău administrației”, a scris Nicușor Dan pe pagina sa de Facebook.

O poziție similară a avut și europarlamentarul Cristian Preda.

„Pentru PSD-ALDE, cultura e legată în chip necesar de identitatea națională. Cine putea ilustra mai bine legătura respectivă decât un ins acuzat de trafic de influență, fals în declarații și spălare de bani?”, a scris Preda pe Facebook.

Fostul deputat PSD, Mădălin Voicu, a fost numit vineri de către premierul Sorin Grindeanu în funcția de secretar de stat la Ministerul Culturii și Identității Naționale. Decretul a fost publicat în Monitorul Oficial.

Reamintim că magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție au decis, în noiembrie 2016, să retrimită la DNA dosarul în care Mădălin Voicu și Nicolae Păun au fost trimiși în judecată sub acuzația că ar fi fraudat fonduri europene destinate integrării sociale a persoanelor de etnie romă.

Procurorii anticorupție i-au trimis în judecată, la începutul lunii iulie, pe parlamentarii Mădălin Voicu și Nicolae Păun, alături de fostul șef al ANAF, Gelu Diaconu, aceștia fiind acuzați, împreună cu alte persoane, de mai multe infracțiuni de corupție.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase