Norica Nicolai îi acuză pe Ponta și Băsescu ca fac parte din aceeași echipă

Norica Nicolai îi acuză pe Ponta și Băsescu ca fac parte din aceeași echipă
Publicat: 13/05/2014, 18:17
Actualizat: 26/03/2019, 07:24

Europarlamentarul PNL Norica Nicolai susține că Traian Băsescu și Victor Ponta „fac parte din aceeași echipă” și că pactul de coabitare dintre cei doi funcționează foarte bine, liderul PSD ajutându-l pe șeful statului „să-și găsească un vehicul politic”, printr-o strategie electorală.

Prezentă, marți, la Vaslui, Norica Nicolai a declarat că pactul de coabitare dintre președintele Traian Băsescu și premierul Victor Ponta funcționează „foarte bine” și în prezent, cei doi nefăcând altceva decât „să scoată populația din jocul democratic”, „să îndepărteze populația de dreptul la vot”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Ea a susținut că jocul făcut de Băsescu și Ponta „nu face altceva decât să determine populația să se scârbească în a mai merge la vot”, astfel încât „România să fie dominată de un gen de formulă politică totalitară, dictatorială”.

„De două săptămâni, avem o campanie electorală care n-are nicio legătură cu vreo temă de dezbatere. De două săptămâni, noi discutăm despre câte funde taie domnul Ponta și în ce bărci se plimbă, despre cum a sărit cu parașuta doamna Udrea sau ce acuzații de corupție face domnul Băsescu. Suntem în prezența unei strategii clare de campanie electorală și a unui joc ce îmi confirmă că pactul de coabitare între Traian Băsescu și Victor Ponta există în continuare și funcționează foarte bine. Cei doi nu fac altceva decât să scoată populația din jocul democratic, prin comportamentul pe care îl afișează public. Asta nu face altceva decât să determine populația să se scârbească în a mai merge la vot. Un lider politic, șef al Guvernului, președinte al statului, care încearcă să îndepărteze populația de un drept esențial, dreptul la vot, este un lider care își dorește ca România să fie dominată de un gen de formulă politică totalitară, dictatorială”, a declarat Norica Nicolai.

Europarlamentarul PNL susține că Victor Ponta îl ajută pe Traian Băsescu să-și găsească un „vehicul politic”, Partidul Mișcarea Populară (PMP) fiind cel care îi va da președintelui „o soluție de ieșire” din actualul mandat.

„Constatăm că au apărut tot felul de sondaje de manipulare. Case de sondaj mai mult sau mai puțin cunoscute, mai mult sau mai puțin atașate politic, fac un joc în care ridică PSD și încearcă să dea o șansă PMP. Aseară (n.r.-luni), a apărut un sondaj în care PSD își menține o marjă clară de intenție de vot, dar apare doamna Udrea. În opinia mea, cu siguranță lucrurile stau altfel, pentru că avem și noi propriile sondaje. În realitate, Victor Ponta îl ajută pe Traian Băsescu să-și găsească un vehicul politic. PMP este clar partidul care îi va da o soluție de ieșire din actualul mandat președintelui Băsescu. Acesta are nevoie să manipuleze populația și să se creadă că acest partid va avea un scor semnificativ…Și la suspendarea din 2012 și acum Traian Băsescu face parte din aceeași echipă cu Victor Ponta. Nu știu care comandă și care execută, poate n-are niciun fel de importanță, dar este sfidător pentru populație. Eu consider această campanie o prelungire a tezei de doctorat a consultantului PSD în manipulare publică”, a mai spus Norica Nicolai.

Theodor Istrate, [email protected]

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Cel mai căutat fugar american, prins în Piața Sf. Petru din Vatican