Nu lăsa niciodată adevărul să strice o știre! NICOLICEA acuză Opoziția de FAKE NEWS, după ce s-a vehiculat că vrea să reincrimineze INSULTA și CALOMNIA

Nu lăsa niciodată adevărul să strice o știre! NICOLICEA acuză Opoziția de FAKE NEWS, după ce s-a vehiculat că vrea să reincrimineze INSULTA și CALOMNIA
Publicat: 29/01/2019, 11:57
Actualizat: 13/02/2019, 15:32

„Neavând ce măsuri concrete să prezinte publicului, «nu lăsa niciodată adevărul să strice o știre» pare să fie deviza după care funcționează opoziția zilelor noastre. Se repetă cu îndârjire în ultimele zile că aș fi susținut în mod public necesitarea reincriminării insultei și calomniei. Ba mai mult, se insinuează că această declarație ar fi fost făcută chiar în cadrul unei conferințe de presă. Falsul este grosolan de această data”, a afirmat Eugen Nicolicea, într-un comunicat de presă publicat pe site-ul Camerei Deputaților.

Social-democratul acuză că dorința de a obține puterea a determinat Opoziția să inventeze lucruri.

„Dorința de anarhism și slăbirea cu orice preț a capacității statului de a opri periclitarea ordinii publice este atât de puternică pentru aceste personaje care au ca unic scop obținerea puterii prin mijloace nedemocratice, încât au început pur și simplu să inventeze. Am vorbit despre infracțiunea de ultraj, nu despre reincriminarea insultei si calomniei. Sunt chestiuni total diferite iar diferențele sunt profunde. Este alarmant că această informație falsă a fost distribuită fără nicio verificare. Să nu faci această diferență, dar să fii primul care comentează modificările legislative care vizează domeniul penal, este deosebit de grav. Gravitatea este că prezintă răul ca fiind bine iar binele ca fiind rău, fără nicio minimă remușcare, ceea ce dăunează profund societății”, a completat Nicolicea.

Deputatul PSD a mai precizat că „verificarea era simplă, dacă scopul ar fi fost informarea corectă a publicului” și că întreaba conferință pe care a susținut-o la Sibiu, lunea trecută, putea fi urmărită pe internet.

Deputatul PSD Eugen Nicolicea și secretarul general al PSD Codrin Ștefănescu au susținut, lunea trecută, o conferință de presă de la Sibiu. Cei doi au vorbit despre despre necesitatea modificării legislative a prevederilor referitoare la ultraj, în sensul în care ultrajul pentru insultă nu mai poate fi aplicat deoarece nu mai constituie infracțiune.

„Ultrajul este în conexare cu alte infracțiuni care nu mai există. Spre exemplu, ultraj pentru insultă nu se poate aplica, ținând cont că insulta nu mai este infracțiune. Ultrajul pentru insultă se sancționează cu pedeapsa pentru acea infracțiune, adică pentru insultă, zero ani, zic eu la care se mai adaugă o treime din pedeapsa respectivă, adică o treime din zero. Pe cale de consecință, ați văzut o mie de cazuri în care polițiști, judecători, procurori, ca să nu zic și demnitari, sunt înjurați, insultați pe motiv că nu are nimeni ce le face și evident că trebuie reformulat. În momentul în care a fost dezincriminată această infracțiune trebuia reformulată de atunci cealaltă infracțiune care făcea referire la ceva ce nu mai există. Bineînțeles că o susțin (întrebat dacă susține modificarea – n.r.)”, a afirmat Nicolicea.

Înaintea conferinței de presă de la Sibiu, social-democrații Codrin Ștefănescu, Eugen Nicolicea și ministrul Turismului, Bogdan Trif, au fost huiduiți de protestatari, la Sibiu. Liderii PSD au încercat să discute cu oamenii, însă aceștia au continuat să scandeze împotriva lor.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase