• Publicat:
  • Actualizat:
Politică

Opoziția știe cine este ofițerul acoperit despre care a vorbit Traian Băsescu

Opoziția știe cine este ofițerul acoperit despre care a vorbit Traian Băsescu
Dezvăluirea unui lider PNL, privind identitatea ofițerului acoperit care candidează la prezidențiale

Liberalul Ludovic Orban a spus că, în opinia lui, ofițerul acoperit despre care a vorbit președintele Traian Băsescu, este, în realitate, chiar premierul Victor Ponta. Cu toate acestea, Orban a ținut să precizeze că nu deține probe în acest sens.

Întrebat dacă știe cine este acel candidat, inițial, Orban a spus doar: „Eu știu foarte bine cine este, n-am probe să demonstrez”.

La insistențele jurnaliștilor, care l-au întrebat din nou cine anume este candidatul respectiv, Orban a rostit numele lui Victor Ponta, precizând că ascensiunea profesională a premierului și faptul că Victor Ponta este singurul dintre candidații la Președinție care „nu a infirmat cu subiect și predicat” că ar fi ofițer acoperit sunt argumente în sprijinul afirmației sale.

Totodată, liderul liberal a mai spus că Traian Băsescu „e între ciocan și nicovală” în ceea ce privește afirmațiile despre ofițerul acoperit care candidează, Orban explicând că devoalarea unui ofițer acoperit este o infracțiune, dar că și tăinuirea unui ofițer care candidează pentru o funcție este tot infracțiune.

„Domnul Băsescu a comis o gravă greșeală și nu știu cum va ieși din această greșeală pentru că dacă devoalează ca și președinte al CSAT și ca șef al comunității de informații, dacă devoalează un ofițer acoperit comite o infracțiune. Ca să nu mai spunem că România e membră NATO, se creează niște probleme internaționale incredibile. Dar comite o infracțiune. Dacă, în schimb, nu devoalează acest ofițer, comite de asemenea o infracțiune. De ce comite o infracțiune? Pentru că este o infracțiune să fii ofițer de informații și în același timp să fii membru al unui partid politic, să ocupi o funcție publică. Or, un oficial care are știință despre existența unei infracțiuni și nu sesizează organele de anchetă penală se face vinovat de tăinuire, de a nu raporta. Deci Băsescu acum e între ciocan și nicovală. Dar probabil o să spună: «M-ați înțeles greșit, de fapt n-am vrut să spun asta, am vrut să spun altceva»” a afirmat vicepreședintele PNL Ludovic Orban într-o conferință de presă susținută, miercuri după-amiază, la Târgoviște, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Acesta a mai spus despre președintele Traian Băsescu că „și-a săpat singur groapa”.

„După ce-și termină mandatul (Traian Băsescu – n.r.), în mod evident îl vor ajunge toate faptele sale, dintre care multe vor fi judecarea mai spus Orban.

Președintele Traian Băsescu a vorbit, cu peste o săptămână în urmă, la un post de televiziune, despre faptul că unii candidați la Președinție nu și-ar fi completat CV-ul, că trebuie să spună dacă au fost sau nu ofițeri acoperiți și a precizat că, dacă nu se va întâmpla, o va face el, arătând că nu este corect să duci o asemenea funcție „având două butoane”.

Ulterior, președintele Băsescu a declarat că va da amănunte despre „ofițerul acoperit” de față cu toată presa, precizând că nu are nicio informație de la serviciile secrete și că, dacă, totuși, „printre candidați există un domn care a avut în trecutul lui un astfel de lucru, acest lucru trebuie recunoscut”.

Inchide