Oprea DEMISIONEAZĂ din Senat: „Doresc adevărul despre acel accident”

Oprea DEMISIONEAZĂ din Senat: „Doresc adevărul despre acel accident
Publicat: 23/09/2016, 19:02
Actualizat: 29/03/2019, 14:19

Fostul ministru de Interne, Gabriel Oprea, a anunțat, pe Facebook, că demisionează din Senat.

„Nu mă ascund în spatele niciunei imunități și, la fel ca și familia Gigină, doresc adevărul despre acel accident. Înțeleg că sunt opinii juridice divergente cu privire la posibilitatea reluării votului. Prin urmare, ca să nu mai existe vreo îndoială, vă anunț că demisionez din Senatul României. Procedura, conform Regulamentului, se va realiza săptămâna viitoare”, a scris Oprea pe Facebook.

După ce demisia lui Gabriel Oprea din Senat devine oficială în Monitorul Oficial, procurorii DNA vor trimite o cerere de aviz pentru urmărirea penală a acestuia către Președintele României, fără să fie nevoiți să aducă noi probe în sprijinul acestei solicitări, au explicat pentru gândul oficiali din DNA. De asemenea, Iohannis are posibilitatea legală să ceară el direct urmărirea penală a lui Oprea.

„Până la închiderea programului Senatului la cabinetul președintelui nu a fost înregistrată demisia senatorului Gabriel Oprea. Indiferent de momentul înregistrării unei asemenea cereri, procedura demisiei e completă dupa susținerea ei în plenul Senatului”, a precizat pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvând al președintelui Senatului, Andrei Alexandru.

Copreședintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a salutat demisia lui Gabriel Oprea, afirmând că, în acest context, cererea privind reluarea votului în cazul lui Oprea nu mai are sens, informează Mediafax.

„Foarte bine, salut gestul domniei sale! Cred că în contextul actual gestul domniei sale este foarte binevenit”, a declarat copreședintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, la finalul Ligii Aleșilor Locali.

La patru zile după ce colegii l-au salvat de dosarul de ucidere din culpă, fostul vicepremier Gabriel Oprea i-a transmis vineri o cerere președintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, prin care cere reluarea votului în cazul său. Oprea susține că își dorește „dreptate pentru Bogdan Gigină”, polițistul care a murit anul trecut descchizându-i coloana oficială, însă susține că dosarul său „nu pare a fi despre dreptate, ci despre răzbunări”.

„Am depus astăzi cererea către Președintele Senatului. Nu a fost și nu este intenția mea să fug de Justiție. Însă ceea ce se întâmplă cu acest dosar nu este în regulă. Vreau dreptate pentru Bogdan Gigină, dar dosarul acesta nu pare a fi despre dreptate, ci despre răzbunări și răfuieli cu substrat politic”, a scris Oprea pe Facebook, unde a postat și o fotografie a solicitării care va fi discutată în cadrul Biroului Permanent al Senatului de luni. El nu a mai menționat subiectul demisiei.

Gabriel Oprea a declarat, miercuri seara, că s-a simțit hărțuit în ceea ce privește cazul Gigină, susținând că va renunța la imunitatea politică înainte de alegeri. „În scurt timp voi renunța la aceasta imunitate. Până la alegeri. Cred că a fost și o capcană politică. Am văzut că toate partidele au votat acest lucru, ceea ce e un lucru neobișnuit. (…) Nu mai fac politică. Am cedat, trebuia sa fac la fel ca prima oara, să cer ridicarea imunității”, a afirmat Gabriel Oprea la Antena 3.

Vicepreședintele Senatului, social-democratul Ioan Chelaru, a declarat joi, pentru MEDIAFAX, că indiferent cine cere reluarea votului în cazul Oprea, acest lucru nu se poate întâmpla, sugerând că singura soluție pe care o mai are Gabriel Oprea este demisia din Parlament.

O poziție similară a avut și Liviu Pop, vicepreședinte PSD al Comisiei pentru regulament a Senatului.

La rândul său, președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, s-a declarat de acord cu propunerea PNL cu condiția ca liberalii să găsească un temei regulamentar.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, joi, că social-democrații nu vor bloca reluarea votului în cazul începerii urmăririi penale împotriva lui Gabriel Oprea și că „PSD nu va avea nicio ezitare dacă se va ajunge în această situație”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora...
La cât timp poți conduce, după ce ai băut. Cum faci ca să eviți orice...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un drog „neobișnuit de puternic” a omorât un om și a băgat alți opt în...