Oprescu, despre declarațiile lui Dragnea: USL este imuabilă și probabil perenă

Oprescu, despre declarațiile lui Dragnea: USL este imuabilă și probabil perenă
Publicat: 11/03/2013, 16:49
Actualizat: 29/07/2014, 15:05

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat luni, în legătură cu afirmația lui Liviu Dragnea potrivit căreia unitatea USL ar putea fi periclitată dacă în PNL se vor înmulți transferurile de la PDL, că USL este imuabilă și perenă.

Întrebat cât crede că mai rezistă USL, referitor la declarațiile făcute de secretar general al PSD, Liviu Dragnea, Oprescu a răspuns: „USL-ul este imuabil și probabil că, fiind peren, socotiți și dumneavoastră”.

Vicepremierul Liviu Dragnea, secretar general al PSD, a declarat, duminică seara, că unitatea USL ar putea fi periclitată dacă în PNL se vor înmulți tranferurile de la PDL care să ducă la o apropriere a celor două formațiuni, menționând că PSD luat decizia de a nu accepta migrația politică.

„Nu cred că putem vorbi de o migrație a pedeliștilor în PNL, dar eu vă pot spune foarte sincer, eu nu sunt foarte fericit sau n-aș fi foarte fericit dacă aceste intrări în PNL din partea PDL s-ar înmulți, pentru că poate să reprezinte un risc pentru USL. Într-un județ unde un lider important PDL a fost ani de zile într-un scandal foarte mare, într-o luptă serioasă și cu PNL și cu PSD, și de a doua zi să intre în USL e o problemă, și dacă aceste cazuri se înmulțesc, începem să avem probleme în județe și atunci există riscul foarte mare să apară fisuri din județe. La Mehedinți, am vorbit cu domnul Duicu, care era foarte nervos după ce a intrat domnul Stănișoară (…) E bine să ne gândim foarte serios când facem așa ceva, să ne gândim la unitatea USL, că acesta a fost principalul argument pentru care oamenii ne-au dat acel vot zdrobitor”, a declarat Dragnea într-o emisiune la RTV.

Secretarul general al PSD a precizat că premierul Victor Ponta nu a avut cunoștință de trecerea lui Stănișoară la PNL.

Totodată, el a menționat că spre deosebire de liberali PSD a luat decizia ca „deocamdată” să nu accepte reprezentanți ai PDL în partid.

„Dacă am fi dat și noi drumul în partid să se facă racolări de la PDL, era posibil ca la congresul pe de acum din martie să nu mai aibă participanți (…) vin peste tot, și la nivel de comune și orașe și județe”, a mai susținut social-democratul.

În plus, Dragnea a mai susținut că o eventuală decizie a PNL de a intra în Partidul Popular European va însemna o apropriere de PDL, ceea ce pentru PSD va fi foarte greu de acceptat. „Noi vom fi într-o poziție foarte delicată, pentru că o apropriere a PNL de PDL pune serios sub semnul întrebării funcționarea USL”, a afirmat secretarul general al PSD.

Dragnea a mai precizat că este preocupat de modul în care se va poziționa PNL ca formațiune guvernamentală, motiv pentru care va exista o discuție între liderii USL pe această temă.

„E valabil și pentru noi și pentru colegii liberali și pentru colegii de la PC, să ne gândim foarte serios dacă vrem să rupem USL sau dacă vrem să-l păstrăm. Dacă vrem să facem ceva în țara asta în următorii patru ani, cel puțin până în 2016, când putem discuta de crearea a două blocuri politice stânga-dreapta (…) sau dacă vrem ca România să fie în continuare în balta asta politică în care a fost până acum”, a mai argumentat social-democratul.

Președintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, că, dacă este nevoie, e gata să poarte în USL discuția privind venirile din PDL la PNL, el arătând că nu a numărat, până acum, câți oameni din PDL au venit la PNL și câți la PSD și că rezultatul acestei numărători ar putea fi unul surprinzător.

Antonescu a mai spus că există riscul conturării unei percepții la nivelul PSD potrivit căreia ar exista un presupus „exod” de democrat-liberali care ar veni la PNL și și-a manifestat convingerea că liderii USL vor ști să preîntâmpine o astfel de percepție, astfel încât să nu se ajungă la crearea unor fisuri.

„Eu am vorbit despre o percepție, așa cum o percepție poate să fie în acest moment în unele cercuri sau medii pesediste legate de un presupus exod sau de o venire în masă de la PDL la PNL. Nu este adevărat. Există riscul unei asemenea percepții, sunt convins că și liderii PSD și noi vom ști să o preîntâmpinăm. Și ca să dau exemplu, am și spus că atunci când a existat – că a existat și o astfel de percepție – a unei apropieri (a lui Victor Ponta și Liviu Dragnea – n.r.) surprinzătoare de domnul Băsescu, eu și colegii mei din PNL am știut să informăm, să descriem corect lucrurile încât să nu existe vreo fisură”, a spus Antonescu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
Gigi Becali a donat 25.000.000 de euro. Dezvăluirea a venit chiar înainte de Înviere
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
Tradiții, obiceiuri şi superstiţii în prima zi de Paște. Ritualuri pentru sănătate și belșug în...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cutremur în Prima zi de Paște! Unde a avut loc și ce magnitudine a înregistrat
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertisment al serviciilor secrete europene: Rusia pregăteşte activ atentate cu bombă sub acoperire, atacuri incendiare...
Inventatorul REVOLVERULUI avea o PERSPECTIVĂ NEOBIȘNUITĂ asupra PĂCII!
ROMÂNII, VERIFICAȚI chiar în ziua de Paște. Ordinul care se aplică DEJA în toată România
Cu cine petrece Violeta Bănică de Paște: „Abia aștept”
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Alessandro Volta, inventatorul bateriei electrice