Oprișan, despre Congresul PSD: Vom prezenta țării un proiect pe 25 de ani, apoi îl facem lege

Redactor:
Liviu Dadacus
Oprișan, despre Congresul PSD: Vom prezenta țării un proiect pe 25 de ani, apoi îl facem lege
Mai multe pe gandul.info

„La acest Congres vreau să lansăm un apel către toate forțele politice din România, către toate organizațiile neguvernamentale, către toate structurile, și din opoziție, și de la putere, către cetățenii României, pentru că este necesar să prezentăm un proiect de țară pe termen lung. Și pe termen lung înseamnă 25 de ani”, a spus Oprișan după CEXN.

„Adică vom prezenta țării un proiect în care, pe fiecare domeniu de activitate, vom stabili care sunt prioritățile naționale și, după ce vom stabili pe fiecare prioritățile naționale și de ce au nevoie românii în următorii 25 de ani, vrem să supunem dezbaterii publice această ofertă în așa fel încât ulterior să o transformăm într-o lege, motiv pentru care toate Guvernele țării în următorii 25 de ani să respecte interesele stabilite de români”, a adăugat Oprișan.

Întrebat dacă e nevoie de reconfirmare pentru Dragnea la acest Congres extraordinar, Oprișan a răspuns: „Liviu Dragnea a fost ales de membrii partidului, statutar nu e nevoie de o confirmare. Confirmările se fac la final de mandat”.

Convocarea Congresului extraordinar al PSD se va face în data de 10 sau de 17 martie, a precizat, miercuri, liderul PSD Liviu Dragnea, după ședința CExN al PSD, el emnționând că urmează a se stabili locația pentru această reuniune.

„Despre Congres – 10 sau 17 martie, urmând ca în zilele următoare să identificăm în care din cele două date găsim o locație unde să putem să facem un Congres serios”, a spus Dragnea.

El a precizat că în CExN al PSD s-a discutat și despre eventualitatea organizării unor alegeri pentru vicepreședinți.

„Eu am spus că voi fi de acord (cu organizarea unor alegeri pentru vicepreședinți, n.r.) doar în situația în care modificăm structura BPN și competențele și modul de alegere pentru vicepreședinți”, a spus Dragnea.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, înainte de ședința Comitetului Executiv PSD, că va propune convocarea unui congres extraordinar, dorind redefinirea și relansarea programului de guvernare.

Dragnea a precizat că va cere și un vot de reconfirmare în funcția de președinte PSD.

Vicepreședintele PSD Ecaterina Andronescu a declarat, la rândul său, după CExN, că există posibilitatea ca acest Congres al PSD să fie organizat în Ardeal.

Inchide