Orban anunță că Adina Vălean, propunerea de comisar european, ar putea fi audiată luni în Parlament

Orban anunță că Adina Vălean, propunerea de comisar european, ar putea fi audiată luni în Parlament
Publicat: 07/11/2019, 14:47

„Asta va depinde de președinții celor două Camere. Cred că se poate stabili în cursul zilei de luni audierea. Nu reprezintă o problemă. Dacă se face audierea luni va fi înainte de audierea cel puțin din comisia de specialitate a Parlamentului European, care din câte știu este programată pentru data de 14 noiembrie. Dacă se face luni e foarte bine”, a declarat, joi, Ludovic Orban, întrebat dacă Guvernul a trimis propunerea de comisar european către Parlament și dacă va fi audiată înainte sau după audierea din Parlamentul European.

Premierul Ludovic Orban a declarat, joi, că a discutat cu președintele Klaus Iohannis despre susținerea în Parlamentul European a Adinei Vălean, candidat pentru un mandat de comisar european.

Președintele ales al Comisiei Europene Ursula von der Leyen a acceptat-o miercuri pe Adina Vălean pentru a prelua funcția de comisar european pentru Transporturi, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al echipei de tranziție a Executivului UE.

Eurodeputatul PNL Gheorghe Falcă a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că persoana nominalizată de România pentru funcția de comisar european va fi audiată în Comisia de Transporturi a Parlamentului European în ședința din 14 noiembrie.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase