Orban anunță că PNL este pregătit să își asume răspunderea guvernării: Vom depune moțiune de cenzură în noua sesiune parlamentară / Plumb și Nica, soluții profund nefericite pentru funcția de comisar european

Redactor:
Iuliana Barbu
Orban anunță că PNL este pregătit să își asume răspunderea guvernării: Vom depune moțiune de cenzură în noua sesiune parlamentară / Plumb și Nica, soluții profund nefericite pentru funcția de comisar european
Președintele PNL, Ludovic Orban, a anunțat, sâmbătă, că în noua sesiune parlamentară va fi depusă o nouă moțiune de cenzură, precizând că liberalii sunt pregătiți în orice moment să-și asume răspunderea guvernării.

„Partidul Național Liberal este pregătit, în orice moment, să-și asume răspunderea guvernării. Avem soluții, avem oameni de calitate, vrem să readucem normalitatea, competența și meritocrația în funcționarea instituțiilor publice și în orice moment România are nevoie de noi, Partidul Național Liberal este pregătit să-și asume răspunderea guvernării”, a declarat, sâmbătă, Ludovic Orban.

Întrebat ce alianțe va face, liderul PNL nu a dat detalii, însă a spus că dacă va fi necesar, va construi o alianță parlamentară.

„Vom construi o majoritate parlamentară, obiectivul nostru este să punem punct, cât mai repede posibil, acestei guvernări dezastruoase pentru România care, în fiecare zi, provoacă efecte nocive, pentru fiecare român care
trăiește în România și nu face altceva decât să pună pe umerii generațiilor care vor veni, noi datorii și noi obligații. Cu siguranță, vom depune moțiune de cenzură în sesiunea parlamentară septembrie- decembrie. Știți foarte bine că am folosit acest instrument democratic, constituțional, care este singurul instrument pe care îl are la dispoziție opoziția pentru a da jos Guvernul”, a mai declarat Ludovic Orban.

Solicitat să comenteze dacă o majoritate parlamentară poate fi făcută inclusiv cu cei din ALDE și PRO România, liberalul a răspuns: „Cu orice formațiune politică sau orice parlamentar care aderă la viziunea președintelui Iohannis, la valorile, la principiile fundamentale ale democrației de tip liberal de la nivel euro-atlantic și a celor care, într-adevăr, vor un proces de reconstrucție în România, un proces de readucere a normalității, un proces în care resursele să fie folosite pentru a investi în oameni, în educație, în sănătate, în infrastructură, în tot ceea ce este necesar pentru ca românii să poată să aibă o calitate a vieții în țara lor”.

Orban: Plumb și Nica, soluții profund nefericite pentru funcția de comisar european

Ludovic Orban a catalogat, sâmbătă, drept „profund nefericite” propunerile pentru comisar european și a precizat că Rovana Plumb și Dan Nica ar trebui retrași de către Guvernul României.

„Și Rovana Plumb și Dan Nica reprezintă soluții profund nefericite pentru comisar european. Din punctul meu de vedere, Guvernul trebuie să retragă aceste propuneri pentru că nu cred că vor avea șanse să treacă de audierile
din cadrul Parlamentului European și riscăm să ne facem de râs cu aceste nominalizări”, a declarat, sâmbătă, Ludovic Orban.

Premierul Viorica Dăncilă a trimis vineri Comisiei Europene o scrisoare cu propunerile României pentru funcția de comisar european, și anume pe europarlamentarii PSD Dan Nica și Rovana Plumb, au declarat surse politice pentru MEDIAFAX. Pe 26 iulie, prim-ministrul Viorica Dăncilă preciza că țara noastră va trimite două propuneri pentru funcția de comisar european, „una de comisar femeie și una de comisar bărbat”.

Rovana Plumb și Dan Nica au fost aleși europarlamentari pe listele PSD. Ei fac parte din formațiunea politică europeană a Socialiștilor și Democraților, a doua ca reprezentare în Parlamentul European.

 

Tags:
Inchide