Orban anunță: Susțin declarațiile colegilor mei despre falsificarea cifrelor bugetare

Redactor:
Teodor Bobei
Orban anunță: Susțin declarațiile colegilor mei despre falsificarea cifrelor bugetare
Președintele PNL Ludovic Orban a afirmat, marți, că susține declarațiile colegilor săi referitoare la falsificarea cifrelor bugetare, în calitate de președinte al PNL. Acesta susține că plângerea penală depusă de PSD este „ocazia perfectă" pentru a demonstra dezastrul economic și ilegalitatea PSD.

„După ce a distrus toate echilibrele economice, cum numai un dușman al României ar fi putut-o face, preocuparea PSD nu este alta decât să încerce să le pună călușul în gură celor care vorbesc. Anunț în calitate de președinte al Partidului Național Liberal că susțin toate declarațiile colegilor mei referitoare la falsificarea cifrelor bugetare de către actuala guvernare. Va fi ocazia perfectă pentru a demonstra în justiție nu doar că reprezentanții actualului Guvern au mințit fără scrupule în legătură cu dezastrul economic pe care l-au produs, dar că faptele acestor ageamii se află în contradicție cu legile în vigoare”, a spus președintele PNL Ludovic Orban, marți, într-un comunicat de presă.

Acesta susține că bugetul de stat pentru anul 2019 este unul construit pe „bani falși” și că rectificarea bugetară promovată de Guvern este complet falsă.

Liderul liberalilor mai notează că rectificarea bugetară construită de PSD-ALDE va duce la o situație economică „extrem de dificilă”.

„Sutele de modificări ale Codului fiscal, abominabila OUG 114, jefuirea bugetelor comunităților locale, încălcarea sistematică a legii responsabilității fiscal-bugetare, transferul contribuțiilor și anularea creșterii salariilor, inflația galopantă încurajată de Guvern, scăderea puterii de cumpărare, neindexarea pensiilor conform legii în vigoare, afectarea sumelor direcționate către Pilonul 2 de pensii, blocarea marilor proiecte de investiții în infrastructură, eșecul în absorbția de fonduri europene, sunt doar câteva exemple ale incompetenței crase a acestei guvernări a PSD care afectează grav economia”, a mai declarat acesta.

Acesta a mai adăugat că cei care ar trebui să sufere consecințele penale sunt cei din PSD, nu colegii săi de partid.

Reacția președintelui PNL vine în contextul în care PSD a anunțat că va depune plângere penală pe numele reprezentanților PNL care au susținut în spațiul public că PSD a „măsluit” bugetul de stat și că „a furat” 10% din PIB. Senatorul PNL Florin Cîțu a prezentat într-o postare pe pagina sa de Facebook, dovezi care ar fi dovedit „falsificarea” datelor bugetului de stat și o „gaură” bugetară de 10,4 miliarde de lei.

 

Inchide