• Publicat:
Politică

Orban: Cele 25 de OUG vor fi publicate în Monitorul Oficial. Există o procedură

Orban: Cele 25 de OUG vor fi publicate în Monitorul Oficial. Există o procedură
Ludovic Orban a afirmat, joi, că cele 25 de Ordonanțe de Urgență adoptate în ședința Executivului de marți seară vor fi publicate în Monitorul Oficial, deși există „voci" care spun contrariul, pentru că că Guvernul a fost demis.

„Cum să nu fie publicate? (cele 25 de OUG emise în ședința de marți – n.r) Există o procedură”, a zis Ludovic Orban, întrebat despre cele 25 de OUG emise în ședința de Guvern de marți seară.

Orban a zis că „a ascultat vocile” care spun că se poate să nu fie publicate în Monitorul Oficial, Guvernul fiind demis, dar „important e conținutul acestor acte normative, cara generează efecte benefice pentru România și realizarea unor obiective fundamentale”.

Ludovic Orban și-a întrerupt discursul, motivând că trebuie să meargă la consultările de la Palatul Cotroceni.

Și Raluca Turcan a susținut că OUG-urile sunt în drum spre Monitor, cel mai probabil și vor fi, cu siguranță, publicate, fiindcă au toate avizele.

„Acesta este o intoxicare. Nu există. În momentul în care premierul le aprobă în ședința de Guvern, vor fi publicate”, a zis Turcan, joi, pentru MEDIAFAX.

Toni Greblă a declarat, pentru MEDIAFAX, că cele 25 de Ordonanțe de Urgență adoptate marți de Guvern nu mai pot fi publicate în Monitorul Oficial, întrucât a fost publicată decizia prin care Guvernul este demis prin moțiune de cenzură..

Guvernul Orban a fost demis, miercuri, după ce Parlamentul a adoptat moțiunea de cenzură inițiată de PSD și UDMR.

Inchide