VIDEO | Orban: Dacă Cîțu va fi președintele PNL, nu cred că mai poate fi premier dacă vrem să refacem coaliţia

Publicat: 20/09/2021, 22:51
Actualizat: 21/09/2021, 00:24
Președintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat că în mod normal cel care va fi desemnat președintele al PNL va fi și premierul României, însă are mari dubii că coaliția de guvernare poate fi refăcută în cazul în care Florin Cîțu va prelua șefia liberalilor după Congresul din 25 septembrie. El a precizat că parteneriatul cu președintele Klaus Iohannis a fost unul de succes.
„Premier va fi cel care va fi ales preşedinte al PNL. V-o spun ca să ştiţi. Iar în cazul domnului Cîţu, dacă va fi ales preşedinte al PNL, îmi pun serioase semne de întrebare dacă mai poate să fie premier pentru că – dacă vrem să refacem coaliţia de guvernare. USR PLUS are o condiţie foarte clară pe care a pus-o”, a declarat Ludovic Orban la Realitatea Plus.
Liderul PNL susține că în cazul în care va câștiga șefia PNL și va deveni premier, va avea o colaborare strânsă în continuare cu președintele Klaus Iohannis, întrucât interesele lor sunt comune și mai mult decât atât amândoi își doresc să pună capăt actualei crize politice, pentru ca reformele asumate în programul de guvernare să meargă în continuare pentru dezvoltarea României.
„Parteneriatul dintre mine ca lider PNL şi preşedinte a fost un parteneriat de succes. Aduceţi-vă aminte cât de implicat a fost preşedintele în colaborarea cu guvernul pe care l-am condus în pandemie. Cât de aproape a fost preşedintele şi cât de prezent în susţinerea activităţilor, la câte decizii a participat şi câte decizii a influenţat. Relaţia a fost de colaborare strânsă şi nu văd de ce nu ar fi aşa şi după 25 septembrie. Nu cred că avem interese contradictorii. Şi eu şi preşedintele ne dorim să punem punct acestei crize. Doreşte şi el şi eu o guvernare performantă. Vrem să utilizăm toate resursele pentru dezvoltarea României”, a afirmat Orban.