Orban, despre deputatul care i-a caracterizat pe jurnaliști ca fiind „nesimțiti”: O dată accept așa ceva. A doua oară, sancțiune

Redactor:
Ana Petrescu
Orban, despre deputatul care i-a caracterizat pe jurnaliști ca fiind „nesimțiti”: O dată accept așa ceva. A doua oară, sancțiune
Ludovic Orban a declarat, referitor la faptul că deputatul PNL Ben Oni Ardelean i-a caracterizat pe jurnaliști ca fiind „nesimțiti", că este un comportament atipic pentru partid și că o dată va accepta astfel ieșiri, însă a doua oară le va sancționa.

„Un comportament în totală contradicție cu atitudinea noastră generală față de mass-media. PNL a respectat întotdeauna activitatea jurnaliștilor, întotdeauna a luptat pentru tranparență, întotdeauna noi am militat ca jurnaliștii să aibă accez la dezbaterile din comisii, chiar și atunci când majoritatea PSD-ALDE a vrut să secretizeze. Eu îl consider un accident. Îl cunosc bine pe Ben Oni Ardelean. El a avut întotdeauna o relație bună cu presa. Cred că era supărat din alte motive”, a afirmat Ludovic Orban, miercuri seară, la Digi 24.

Președintele PNL a adăugat că l-a sunat imediat pe Ben Oni Ardelean și i-a solicitat să își ceară scuze jurnaliștilor pe care i-a jigniit, iar acesta s-a executat.

„L-am sunat imediat și i-am cerut să își ceară scuze tuturor jurnaliștilor față de care a avut această ieșire. Și-a cerut scuze jurnaliștilor. Asta știu. Plus că i-am atras atenția că acesta este un comportament netipic pentru noi ca partid. Noi întotdeauna am avut respect pentru mass-media, întotdeauna am încercat să susținem mass-media în munca de informare pe care o face. E destul că îi tratează cu superioritate și aronganță alții. Eu nu mă aștept din partea niciunui reprezentant al PNL să aibă un asemenea comportament. O dată accept așa ceva, a doua oară nu voi mai accepta așa ceva. O să urmeze o sancțiune”, a conchis Orban.

Ședința Comisiilor reunite de Politică Externă ale Camerei Deputaților și Senatului, pentru adoptarea unei declarații ale Parlamentului față de situația din Republica Moldova, a fost amânată pentru luni, din lipsă de cvorum. Jurnaliștii nu au avut acces și au fost caracterizați ca fiind „nesimțiți”.

Vicepreședintele Comisiei de Politică Externă a Camerei Deputaților Ben Oni Ardelean a catalogat, în contextul în care jurnaliștii nu au primit accesul la ședința Comisiei din lipsa votului pentru acest lucru, unii jurnaliști ca fiind „nesimțiți” și „cu tupeu”.

„În momentul în care cu tupeu și nesimțire veniți și cereți să dăm un vot fără cvorum și cereți să dăm un vot în momentul în care eu, ca președinte de ședință, nu consimt că trebuie să încep ședința, în momentul repectiv este tupeu și nesimțire”, a declarat deputatul PNL.

Foto: 123RF

Inchide